Förundersökningsledare Lokalpolisområde Skärholmen, Polisområde Stockholm Syd

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en förundersökningsledare till lokalpolisområde Skärholmen.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 november 2020

Ansök senast

07 december 2020

Referensnummer

A633.847/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en förundersökningsledare till lokalpolisområde Skärholmen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7000 anställda. Regionen består av fyra polisområden, City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde och är indelat i mindre lokalpolisområden, Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag.

Utredningsverksamheten i Lokalpolisområde Skärholmen erbjuder en arbetsplats i ständig utveckling. Lokalpolisområdet har ett högt inflöde av ärenden av olika karaktär och ofta hanterar vi flertalet frihetsberövade personer. Tjänsten innefattar ett varierande arbete, ett högt tempo med flexibilitet och lösningsfokus som ledord. Vi arbetar genom ett coachande förhållningssätt för att utveckla samarbeten och öka kvalitén i vår verksamhet. Vi arbetar integrerat med nya arbetsmetoder genom alla led för att nå uppsatta mål.

Utredningsverksamheten består av tre grupper varav en av grupperna hanterar ärenden med personer under 18 år. I dagsläget finns det en förundersökningsledare knuten till vardera utredningsgruppen. Nu söker vi en fjärde förundersökningsledare till utredning och lagföring (UL) i Skärholmen.

Arbetsbeskrivning

 • Självständigt leda och driva förundersökningar vilket innebär att du tar beslut om förundersökningens inledande och avslutande samt tvångsmedel i förekommande fall.
 • Arbeta tätt tillsammans med utredare, andra förundersökningsledare, gruppchefer och åklagare.
 • Prioritera, resurs sätta och följa upp våra ärenden.
 • Säkerställa kvalitet i utredningarna.
 • Tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • polisexamen eller högskoleexamen inom juridik eller annan bakgrund som bedöms likvärdig
 • genomfört grundläggande förundersökningsledarutbildning
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • genomgått nationell förundersökningsledarutbildning eller motsvarande erfarenhet
 • goda erfarenheter av utredningsarbete
 • har eller haft en arbetsledande position
 • erfarenhet av att leda större utredningar

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du som person är ambitiös och driven. Det innebär att du har god förmåga att stätta upp mål och uppnå resultat. Du måste också ha ett ödmjukt och prestigelöst sätt, känna dig trygg i dig själv och din yrkesroll, och kunna ta offensiva, svåra och självständiga beslut. Det är också av stor vikt att du arbetar noggrant och flexibilitet med förmågan att kunna hantera flera pågående ärenden samtidigt. Då funktionen innebär mycket samverkan både inom och utom myndigheten, ställer det också krav på god samarbetsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Sofia Westergren,422 64, sofia.westergren@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Matilda Gustafsson, matilda.gustafson@polisen.se

 

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via 114 14

 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Skärholmen
Arbetstid: Veckoplanerad 5:2.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Förundersökningsledare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 7 december 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A633.847/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A633.847/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se