Fullstack utvecklare inriktning frontend, med placering i Göteborg

Är du redo för en större uppgift? Som utvecklare hos teamet e-tjänster får du möjlighet att utveckla system som bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten. Just nu söker vi flera nya medarbetare till vårt team.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Västra Götalands län

Utlyst

19 november 2020

Ansök senast

04 december 2020

Referensnummer

C44322/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss får du möjlighet att arbeta med experter från flera olika delar av verksamheten, då vårt uppdrag är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling och förvaltning av Polismyndighetens e-tjänster. Ett urval av produkter som gruppen ansvarar för är t.ex. e-tjänster för anmälningsupptagning som i dag hanterar ca 370 000 anmälningar per år vilket motsvarar ca 23% av alla upprättade polisanmälningar, positioneringstjänster vilka underlättar eftersök och kontrolltjänst som bidrar till att minska användningen av spärrade id-handlingar i samhället.

På Polismyndigheten arbetar ca 34 000 medarbetare varav it-avdelningen består av ca 1 000 anställda som ansvarar för all it som tillhandahålls av myndigheten. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Arbetsbeskrivning

Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling. Som full stack utvecklare hos oss kommer du ingå i ett tvärfunktionellt SCRUM team som tillsammans utvecklar och förvaltar Polismyndighetens alla e-tjänster. Teamet arbetar testdrivet och levererar kontinuerligt enligt ”continuous deployment”. Vid utveckling används exempelvis Angular, Java, Spring och Docker. Vi arbetar enligt agila principer och vi vill att du har en T-shape profil eftersom vi hjälps åt att leverera snygga, högkvalitativa lösningar. Du kommer få engagerade kollegor och en miljö som främjar lärande och utveckling. Under våra återkommande innovationsdagar får du även möjligheten att undersöka hur nya tekniker kan hjälpa oss att leverera ännu bättre tjänster. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

  • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet av webbutveckling med Angular, JavaScript, CSS3, TypeScript
  • Minst ett års erfarenhet av systemutveckling med Java SE
  • Erfarenhet av att arbeta agilt
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet inom något av följande områden:

  • Mjukvaruarkitektur
  • Testdriven utveckling och testautomatisering
  • Jenkins, Docker, OpenShift
  • Continuous deployment

Personliga egenskaper
Du bör ha ett stort intresse för programmering, ha en analytisk förmåga samt vara nyfiken och driven. Du vill hela tiden arbeta för att vi tillsammans kontinuerligt levererar så bra lösningar som möjligt. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och är kommunikativ. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga att bryta ner komplexa uppgifter. Du måste vara nyfiken att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna förmedla dina kunskaper vidare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?

Du är välkommen att kontakta gruppchef Daniel Svan, 010-56 373 86

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult:

Elin Melkersson, elin.melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Göteborg

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Systemutvecklare, It-avdelningen, E-tjänster

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg