Gränspolissektionen i region Syd söker spanare (polis) till Jourgruppen i Malmö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

17 november 2020

Ansök senast

30 november 2020

Referensnummer

C44104/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu spanare till Jourgruppen på Gränspolissektionen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Gränspolissektionen (GPS) vid regionala operativa enheten (ROE) i region Syd ansvarar för gränskontrollverksamheten i hela polisregionen. Gränspolissektion Syd har verksamhet i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Landskrona, Karlshamn, Ronneby, Malmö och på Sturup/Malmö Airport. Sektionens uppdrag innefattar yttre och inre gränskontroll, verkställigheter samt utredning och spaning. Uppdraget innefattar även internationellt samarbete kopplat till gränspolisfrågor och efterlysningar.

Arbetsbeskrivning

Du arbetar som spanare i GPS Jourgrupp under ledning av en gruppchef. Gruppchefen ansvarar för arbetsfördelning samt gruppens administrativa hantering. Spanarna i jourgruppen får även operativa uppgifter och uppdrag av jourgruppens beslutsfattare.

Du ska kunna hantera alla typer av uppdrag såsom spaning, verkställigheter, kontroller och hämtningar. Vid behov kan du även komma att tas i anspråk för andra gränspolisiära arbetsuppgifter såsom handläggning och administrativt biträde åt jourgruppens beslutsfattare.

Arbetstidsförläggningen är två-skift med viss helgtjänstgöring. För närvarande tillämpar vi periodplanering.

Arbetet kommer i huvudsak vara förlagt till Malmö med omnejd.  Vid vissa tillfällen kommer du att tas i anspråk regionalt, nationellt och även vid verkställigheter till utlandet.

Om du inte redan genomfört gränspolisens grundutbildning kommer denna utbildning på nio veckor, innehållandes praktik och teori med inriktning på speciallagstiftning och utlänningsrätt, att erbjudas. Om du har genomgått utbildningen men varit borta från gränspolisen i mer än 12 månader måste du genomföra ny grundutbildning.

Kvalifikationer

-Polisutbildning enligt polisförordningen         

-God kommunikativ förmåga i tal och skrift, både i det svenska och engelska språket.

Meriterande

-Erfarenhet av spaningsverksamhet

-Erfarenhet av gränspolisverksamhet

-Språkkunskaper utöver engelska och de nordiska språken

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel, lojal och lösningsfokuserad. Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet och ett högt sekretessmedvetande. Du har ett högt säkerhetstänk där taktisk medvetenhet är av stor betydelse. Du har ett professionellt förhållningssätt, vilket är viktigt då du i det dagliga arbetet möter människor i utsatta situationer. Du trivs med att arbeta och verka i gruppmiljö och har en god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Martin Svensson, 010-56 14064, eller Jörgen Aurell, 010-56 14090.

Undrar du något om processen kontakta ansvarig HR-konsult: Johanna Jarbo, johanna.jarbo@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Syd; 0702 87 89 99, theres.lindgren@polisen.se

ST region Syd, Seko Polisen och SACO-S nås via 11414.

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Periodplanerad, två-skift med viss helgtjänstgöring
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Spanare, Jourgruppen, Gränspolissektionen, regionala operativa enheten, region Syd

Har du skyddad identitet söker du genom att kontakta ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg