It-säkerhetsspecialist till it-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

09 november 2020

Ansök senast

30 november 2020

Referensnummer

C43860/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Som it-säkerhetsspecialist hos polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och ta fram nya lösningar från grunden och samtidigt utveckla dig själv genom spännande uppdrag och samarbeten. It-avdelningen är helt avgörande för att polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.

Idag är vi över 980 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. Nu söker vi fler it-säkerhetsspecialister som söker en större uppgift. Är det du?

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta i en av Sveriges mest spännande verksamheter och samtidigt vara en del av att skydda vårt samhälle?
Vill du vara med och ta fram polisens framtida informationssystem som leder till en mer säker och effektiv polis?

Har du dessutom ett stort intresse för it- och informationssäkerhet och vill arbeta med säkerhetgranskningar, riskanalyser och andra typer av säkerhetshöjande åtgärder, så har du chansen att fortsätta din karriär som it- och informationssäkerhetsspecialist hos oss.

Du kommer att arbeta med it- och informationssäkerhet för att säkerställa att vi har ett väl fungerande och ändamålsenligt säkerhetsarbete, samt en balanserad it-säkerhet inom hela myndigheten.
Du kommer att kravställa, analysera och rådgiva i säkerhetsfrågor för våra utvecklings- och infrastrukturgrupperingar inom it som arbetar enligt agila metoder. Du kommer även att vara delaktig i it-säkerhetsuppdrag från andra avdelningar inom myndigheten.

Vi är en av de centrala funktionerna inom it där vi dagligen bidrar till polisens viktiga samhällsuppdrag. Du kommer att arbeta i ett fantastiskt team som stöttar varandra, samtidigt som du får utvecklande, spännande och betydelsefulla arbetsuppgifter som inte finns hos någon annan arbetsgivare.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:
• Relevant akademisk examen inom data/it/systemvetenskap/nätverk eller arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig
• Aktuell erfarenhet inom informationssäkerhet, cybersäkerhet eller it-säkerhet
• Teknisk kompetens inom modern it-arkitektur och applikationssäkerhet
• Erfarenhet av säkerhetsgranskningar, valideringar och revisioner
• Erfarenhet av att rekommendera olika säkerhetslösningar och tekniker utifrån ett balanserat it-säkerhetsperspektiv
• Erfarenhet av att identifiera it- och informationssäkerhetskrav inför anskaffning, utveckling och förvaltning
• Förmåga att på ett pedagogiskt sätt leda och genomföra riskanalyser, informationsklassningar och säkerhetsanalyser
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du utöver ovan även har:
• Erfarenhet av systemadministration av Windows och/eller Linux, design och test av säkerhetsfunktioner, programmering och säkerhetskonfigurering samt it-säkerhet i virtualiserade serverlösningar
• Erfarenhet av agil utvecklingsmetodik
• Erfarenhet av ramverk såsom ISO/IEC 27001/2 och NIST 800-53
• Relevant certifiering inom it- och informationssäkerhetsområdet såsom CISSP, CISA, CISM och CRISC
• Erfarenhet av dataskyddsregleringen, sekretessregleringen och säkerhetsskyddsregleringen

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en personlig drivkraft och som är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar agilt mot gemensamma mål. Du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk och har god problemlösningsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Malin Isaksson,010-5639939, malin-m.isaksson@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig hr-konsult:
Klara Renberg, klara .renberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg