Polismyndigheten söker Handläggare till Regionalt Taktiskt Center (RTC) på RLC Öst

Vi söker nu en Handläggare till Regionledningscentralen i region Öst, placering i Linköping som ska arbeta inom region Östs Regionala Taktiska Center (RTC).

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län, Östergötlands län, Södermanlands län

Utlyst

20 november 2020

Ansök senast

04 december 2020

Referensnummer

A645.202/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Handläggare till Regionledningscentralen i region Öst, placering i Linköping som ska arbeta inom region Östs Regionala Taktiska Center (RTC). Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats

RTC är placerat under Regionledningscentralen, RLC, som ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen och är en sektion vid Operativa enheten. På RLC bedöms och prioriteras inkommande ärenden och radioanrop. Här leds och planeras större händelser i regionen.

RTC har i uppdrag att upprätthålla en operativ lägesbild på regional nivå samt fortlöpande förmedla denna internt inom RLC, NLC, PKC och till samverkande ledningsfunktioner inom polisregionen. RTC stödjer VB/RLC och hela polisregionens möjlighet utöva taktisk ledning baserat på aktuell operativ lägesbild.

Arbetsbeskrivning

RTC-handläggaren ansvarar för att, utifrån en uppdaterad lägesbild, samverka med vakthavande befäl, de regionala insatsledarna och lokalpolisområdena. Med operativ ledning i samverkan avses att proaktivt leda och omfördela resurser inom regionen där de bäst behövs eller förväntas komma att behövas. RTC ska samordna, koordinera och följa upp de uppdrag som ges från Regionala operativa ledningsgruppen med grund i den taktiska lägesbilden. Den operativa ledningen ska utövas så att regionens samlade yttre resurser kan användas på ett så effektivt sätt som möjligt.

I arbetsuppgifterna ingår också att i nära samarbete med det vakthavande befälet bedöma och inrikta verksamheten efter uppkomna och/eller förväntade behov.

RTC ansvarar dessutom för samverkan och samarbete med andra aktörer i samhället sett ur ett längre perspektiv än det minutoperativa där VB ansvarar.

Eftersom RTC är under förändring och utveckling kommer det att ligga ett stort ansvar på handläggaren att driva och föra utvecklingen framåt och se till att RTC blir en sammanhållande länk för regionens operativa förmåga.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

  • har polisutbildning i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
  • har bred polisiär erfarenhet från olika delar av polisens verksamhet
  • har erfarenhet som arbetsledare eller samordnare, främst från operativ verksamhet
  • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • har erfarenhet från insatsplanering och/eller tjänstgöring i ledningsstab vid särskild händelse
  • har erfarenhet av samverkan inom Polismyndigheten såväl som samverkan med externa parter utanför myndigheten
  • har erfarenhet av taktisk ledning

Då rollen innebär många kontaktytor, internt såväl som externt, ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt och effektivt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att arbeta och driva sitt arbete självständigt och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga. Vidare ställer arbetsuppgifterna krav på att du har ett prestigelöst arbetssätt där verksamhetens som en helhet ställs i fokus. Utöver detta behöver du ha förmågan att analysera och sätta samman underlag. Då arbetsuppgifterna kan variera över tid ställer uppdraget även stora krav på din initiativ- och samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:Tor Sevelius, 010-56 66 226

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:Lisa Sköld, 010-56 65 791

Fackliga företrädare

Polisförbundet Kerstin Sjöberg, Fackförbundet ST Nina Wenegård, SACO, SEKO Polisen nås via 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas

Arbetsort: Linköping

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:3
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställning: Poliskommissarie

Funktion: Handläggare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.ost@polisen.se senast den 4 december 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A645.202/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A645.202/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post