Administratör till Teknikspaning, Uppsala

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

20 november 2020

Ansök senast

04 december 2020

Referensnummer

C44342/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är organiserad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar och ett kansli. Polismyndigheten Region Mitt har ca 2200 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Region Mitt omfattar Uppsala, Västmanland och Gävleborg med huvudort Uppsala. Utredningsenheten har ett övergripande ansvar för regionens utredningsverksamhet.

Vi söker nu en administratör med placering på Polisregion Mitt utredningsenhet med placeringsort Uppsala.

Arbetsbeskrivning

Allmän kamerabevakning är en snabbt växande och viktig del inom polisen. Mot bakgrund av detta söker nu Polisregion Mitt en administratör till den nystartade gruppen för Allmän kamerabevakning. Gruppens huvuduppgift kommer att bli att prospektera, montera, förvalta och underhålla de kameror som polisregionen använder i sin allmänna kamerabevakning.

Som administratör i gruppen kommer du ha huvudansvar för registerhållning och administration av regionens allmänna kamerabevakning. Du kommer också att ha en central funktion i gruppen samt vara gruppens kontaktyta i regionen när det gäller frågor kring polisens kamerabevakning. Ditt uppdrag innebär även att bidra till gruppens arbetsmetoder och utveckling. 

Arbetet bedrivs i såväl grupp som självständigt med förläggning dagtid måndag-fredag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Fullgjord och godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta med databaserade register, diarieföring eller annat likvärdigt administrativt arbete
 • God datorvana samt erfarenhet av att arbeta i Word och Excel
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort B

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med att administrera digital media
 • Erfarenhet av arbete inom Polisen eller annan statlig verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta i OneNote

Personliga egenskaper

 • Vi söker dig som har en god känsla för service och som trivs i en roll med många olika kontaktytor.
 • Som person är du drivande och självgående i ditt arbete samtidigt som du har en synnerligen god samarbetsförmåga och social kompetens.
 • Du är noggrann och strukturerad och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete.
 • Du är flexibel och har förmåga att prioritera.

 Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef, Magnus Hammar, magnus.hammar@polisen.se, 0738082144

HR-Konsult, Johannes Tilstam, johannes.tilstam@polisen.se, 0735061834

Fackliga företrädare

Fackliga kontaker nås via Polisens växel tfn 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader.

Omfattning: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Normalt vardagar dagtid (flextid). Beredskap kan komma att ingå i tjänsten vilket kan innebära att du kan komma att tjänstgöra enstaka helgdagar. Viss tjänstgöring kan förekomma enstaka kvällar, nätter och helger.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2020-12-04. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med över 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg