Utredare till Bedrägeribrottsgruppen, placering Nyköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu civila/polisiära utredare till vårt team i Nyköping som är kreativa, flexibla och med god samarbetsförmåga.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

19 november 2020

Ansök senast

03 december 2020

Referensnummer

C43652/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu civila/polisiära utredare till vårt team med placering i Nyköping som är kreativa, flexibla och med god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av drygt 32 000 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Region Öst består av tre polisområden (PO); Södermanland, Östergötland och Jönköping. PO Södermanland är i sin tur indelat i tre lokalpolisområden (LPO); Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping, en utredningssektion samt ett kansli.

Bedrägeribrottsgruppen ingår i utredningssektionen PO Södermanland. Gruppen består av tolv medarbetare varav åtta utredare, två förundersökningsledare, en administratör samt gruppchef. Gruppen är placerad både i Nyköping och Eskilstuna.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att både självständigt och i grupp handlägga och utreda brottslighet av ekonomisk karaktär. Brott av denna typ är i ständig förändring och ändrar snabbt format. Detta gör utredarrollen dynamisk och spännande då vi genom eget aktivt arbete och utbildningar ständigt lär oss nya sätt att nå resultat.

Mer specifikt kommer dina arbetsuppgifter bland annat bestå av att:

 • Hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänkta personer
 • Hantera frihetsberövade
 • Dokumentera tvångsåtgärder och begäran om olika tekniska undersökningar
 • Sammanställa komplex information för presentation till bland annat åklagarmyndigheten och rätten
 • Vara behjälplig för polisområdet att utifrån verksamhetens behov även driva och utreda ärenden av annan beskaffenhet och brottstyp

Som utredare utgör du en länk i hela den brottsutredande processen och samarbetar med andra aktörer i brottsutredningsprocessen, exempelvis analytiker och personal som arbetar med informationsinhämtning, spaning och hemliga tvångsmedel. Arbetet innebär även många externa kontakter med till exempel åklagare, juridiska ombud och företag inom och utom Sverige.

Arbetet sker under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller Åklagarmyndigheten. Anställningen inleds med en grundlig introduktion och utbildning.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen alternativt akademisk utbildning inom ekonomi, juridik eller beteendevetenskap alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Erfarenhet av utrednings- och/eller analysarbete
 • Mycket god datorvana
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska
 • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av att analysera och sammanfatta stora mängder information
 • Erfarenhet av utrednings- och/eller analysarbete från offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete av ekonomisk karaktär
 • Goda kunskaper i Excel

Som person söker vi dig som är initiativtagande och kreativ där du ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor som tar ärenden framåt och får arbetssätt och metoder att utvecklas. Arbetet är fritt och du styr över dina egna ärenden vilket kräver ansvar, struktur och eget driv.

Du arbetar bra med andra människor, såväl internt i arbetsgruppen och inom myndigheten som med externa samverkanspartners. Vidare är du flexibel samt lösningsorienterad då arbetet är i ständig förändring och du har förmåga att se möjligheterna i de ärenden du hanterar. Arbetet innebär växlingar i såväl tempo som metoder vilket ställer krav på en öppen inställning samt stresstålighet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta:
Elisabeth Åström, Gruppchef, 010-564 64 59, elisabeth.astrom@polisen.se

Ann-Helen Lindeborg, FU-ledare Nyköping, 072-535 49 20, annhelen.lindeborg@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Alma Eklund, HR-konsult, alma.eklund@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, SEKO Polisen nås via 114 14

Fackförbundet ST nås via Ellinor Gårdeke 072-532 65 00

Polisförbundet nås via Susanna Hanssen via 114 14

Övrig information

Placeringsort: Nyköping 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på
www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg