Utredare till ungdomsgruppen i Rinkeby

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

16 november 2020

Ansök senast

20 november 2020

Referensnummer

C44087/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu en civil utredare till lokalpolisområdets ungdomsgrupp. Arbetsplatsen är belägen i vårt nya polishus på Rinkeby allé dit du lätt tar dig med bil eller med tunnelbanans blå linje. Kontoret ligger på plan 8 med utsikt mot Ursvik. I polishuset finns gemensam matsal, gym, stor idrottshall samt gott om mötesrum för både interna och externa möten. I huset finns ett flertal förhörsrum med videoutrustning. På vårt våningsplan sitter även medarbetare från både stödcentrum och socialtjänsten.

LOKALPOLISOMRÅDE
Verksamheten i lokalpolisområde Rinkeby består av ingripande-, utrednings- och kansli/stödverksamhet. Lokalpolisområdet utgörs av stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta, områden som har en historia av social oro, hög kriminalitet, segregation och utanförskap. Lokalpolisområdet arbetar målmedvetet och långsiktigt i samverkan med andra samhällsaktörer för att utvecklingen i området ska gå mot ökad trygghet, försvagade kriminella strukturer och ett starkare lokalsamhälle. På sikt är målet att inga av områdets stadsdelar ska bedömas som utsatta och istället präglas av en normalbild.

UNGDOMSGRUPPEN
Inom utredningsverksamheten finns ungdomsgruppen som ansvarar för att utreda brott där gärningsmän eller målsäganden är under 18 år. Gruppen består av utredare, förundersökningsledare och gruppchef. Under de senaste månaderna har gruppen ställt om på grund av den rådande konflikten i området. Lokalpolisområdet identifierar ett större antal ungdomar som finns i riskmiljön och i flera fall är de i direkt fara för att antingen utsätta eller utsättas för dödligt våld. För oss som arbetar i ungdomsgruppen har det inneburit att vi blivit mycket mer offensiva i vår samverkan med socialtjänsten och andra aktörer internt i polishuset. Framförallt har vi ökat vår frekvens av orosanmälningar och hur detta följs upp.

Arbetsbeskrivning

Som utredare i ungdomsgruppen kommer du hantera och utreda en stor variation av ärenden från början till slut, allt från exempelvis enklare narkotikabrott till grövre våldsbrott. Utredningarna leds av en förundersökningsledare och du kommer arbeta både självständigt och med andra kollegor. Utöver gärningsmän och målsäganden innebär arbetet många andra externa och även interna kontakter, till exempel vittnen, försvarare, åklagare och socialtjänst. Vidare ska du också medverka till att hitta arbetsmetoder som utvecklar utredningsarbetet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• civil brottsutredningsutbildning eller akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant
• erfarenhet av utredningsarbete som arbetsgivaren bedömer relevant
• B-körkort
• mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av arbete:
• inom statlig myndighet
• med brottsutredningar
• med ungdomar som arbetsgivaren bedömer relevant
• där du hållit förhör eller förhörsliknande samtal alternativt svåra samtal

PERSONLIGA EGENSKAPER
Arbetets många kontaktytor ställer krav på att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga med ett stort intresse för samverkan. För att lyckas i rollen behöver du även ha en fallenhet för noggranna analyser, vara strukturerad i ditt arbetssätt och självgående som person. Arbetsuppgifterna kräver också att du har förmåga att ta initiativ för att driva utredningarna framåt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kontaktpersoner

Jenni Pers Dahlqvist, Tf Gruppchef, 073-025 67 01, jenni.pers-dahlqvist@polisen.se

Andrea Guth, HR-konsult, 072-204 24 36, andrea.guth@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel 114 14

Övrig information

ANSTÄLLNINGSÖVERSIKT
Funktion: Utredare Ungdom.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader.
Omfattning: Heltid.
Placeringsort: Rinkeby.
Arbetstid: Vardagar dagtid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

ANSÖKAN
Har du skyddade personuppgifter söker du genom att skicka din ansökan, uppmärkt med annonsens referensnummer, per post till: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm

Om du vill komplettera din ansökan eller har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig HR-konsult. Har du frågor om funktionen tar du kontakt med ansvarig chef.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg