polismyndigheten söker arrestantvakter till Malmö

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

16 oktober 2020

Ansök senast

23 oktober 2020

Referensnummer

C42734/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten region syd har cirka 4 700 medarbetare. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Malmö består av Polisområdeskansli, två lokalpolisområden (Norr och Söder), tre sektioner (utredning, brott i nära relation och utredningsjour). Polisområde Malmö svarar, inom sitt geografiska område för utredning i enlighet med den nationella brottskatalogen, arrestverksamheten vid Rättscentrum Malmö, receptionsverksamhet, passverksamhet, beslagshantering, ingripande- och områdespolisverksamhet, underrättelseverksamhet, brottsamordning samt spaningsverksamhet. Till Malmö arrestverksamhet söker vi nu totalt10 stycken medarbetare vissa tillsvidareanställda och andra timanställda.
Vi söker nu dig som vill arbeta i arrestverksamheten i Malmö!

Arbetsbeskrivning

Mottagning och bevakning av i arrestavdelningarna intagna personer. Utföra transporter till häktningsförhandlingar samt bevakningsuppdrag på t ex sjukhus. Du kommer även att utföra s.k. DNA-topsning, daktning (fingeravtryck), urinprovstagning, avvisitering, registerslagning, dokumentering samt fotografering.
Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Anställningen är förlagd till treskift med periodplanering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Innehar B-körkort (manuell växellåda)
• Mycket goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift, samt behärskar engelska i tal & förståelse
• Vara vid god hälsa, både psykiskt och fysiskt
• God syn (tillåtet att bära glasögon men måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov)
• Grundläggande förståelse för juridiska termer
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Ett års dokumenterad arbetslivserfarenhet

Meriterande
• Yrkeserfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri eller kriminalvård
• Erfarenhet av administrativa digitala arbetsuppgifter
• Språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska är meriterande

Personliga egenskaper
• Personlig mognad - Har god självkännedom. Uppträder med mognad och integritet. Kan agera på ett lugnt och professionellt sätt, även vid stressiga situationer
• Empatisk förmåga - Intresse av att arbeta med människor, har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
• Samarbetsförmåga - Arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
• Stabil - Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på sätt saker.

Kontaktpersoner

Mariana Mashoun
HR-konsult
070-295 00 24
mariana.mashoun@polisen.se
Mehdi Heidari
Rekryterande chef Malmö
073-375 11 83

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare: SACO, Kjell Frisdal, 0703-56 48 71, Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35 Polisförbundet och ST nås via polisens växel på tfn: 11414

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Malmö

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg