Arrestantvakter till Ystad

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

01 januari 0001

Ansök senast

01 januari 0001

Referensnummer

C42956/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten region syd har cirka 4 700 medarbetare. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Södra Skåne består av de fem lokalpolisområdena: Ystad, Kävlinge, Eslöv, Ystad och Trelleborg. I Ystad och Ystad finns utredningsjourer samt arrestavdelningar. Polisområdet svarar, inom sitt geografiska område för utredning i enlighet med den nationella brottskatalogen, arrestverksamheten, receptionsverksamhet, passverksamhet, beslagshantering, ingripande- och områdespolisverksamhet, underrättelseverksamhet, brottsamordning samt spaningsverksamhet.

Vi söker nu dig som vill arbeta i arrestverksamheten i Ystad!

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak mottagning och bevakning av arrestavdelningarnas intagna personer. Detta innebär bland annat att utföra s.k. DNA-topsning, daktning (fingeravtryck), urinprovstagning, avvisitering, registerslagning, dokumentering, fotografering samt anmälningsupptagning. Du kommer även utföra transporter till häktningsförhandlingar samt bevakningsuppdrag på t ex sjukhus. Arbetstempot varierar och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet är fysiskt krävande och kräver att du är vid god hälsa. Du behöver även en god syn för att kunna utföra arbetsuppgifterna. Det är tillåtet att bära glasögon men arbetet förutsätter att du kan fullgöra arbetsuppgiften utan glasögon.

Förutom ovanstående arbetsuppgifter kan du även vid behov utföra andra arbetsuppgifter. Även arbete på annan ort inom Polisområde Södra Skåne kan förekomma.

Kvalifikationer

 • Innehar B-körkort (manuell växel)
 • Gymnasieexamen eller motsvarande
 • Ett års dokumenterad arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift
 • Behärskar engelska i tal och förståelse
 • Vara vid god hälsa, både psykiskt och fysiskt
 • God syn (tillåtet att bära glasögon men måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov) 

Meriterande

 • Arbetserfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer.
 • Arbetserfarenhet från polisen
 • Arbetserfarenhet från arrestantverksamhet
 • Arbetserfarenhet från kriminalvården
 • Arbetserfarenhet från akutverksamhet
 • Arbetserfarenhet från psykatrin
 • Arbetserfarenhet från försvarsmakten
 • Erfarenhet av administrativa digitala arbetsuppgifter
 • Grundläggande förståelse för juridiska termer
 • Ytterligare språkkunskaper som arbetsgivaren bedömer relevanta

Personliga egenskaper

Du har ett intresse av att arbeta med människor och har en förmåga att sätta dig in i andra människors perspektiv och situation utan att ta över personens känslor. Som person är du trygg i dig själv och uppträder med mognad och integritet. Vid stressfulla situationer kan du agera lugnt, kontrollerat och professionellt. Du tillämpar ett högt säkerhetstänk, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå. Arbetet kräver även att du arbetar bra tillsammans med andra människor. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt vilket bidrar till att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten, kontakta Maria Fågelborg, Gruppchef Ystad, 0730-783695

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Olivia Josefsson, HR-konsult, 073-052 78 84

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från SEKO Polisen, Monica Veberg 070-549 11 35. Polisförbundet, Teres Lindgren 070-287 89 99, SACO-s och ST inom Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningar: Tre stycken tillsvidaretjänster, ett vikariat på 6 månader samt två vikariat på 3 månader.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Ystad

Arbetstid: Periodplanering, treskift

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg