Återanställning av poliser till region Stockholm 2020

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu dig som tidigare arbetat som polis i Sverige, men inte längre är anställd och är intresserad av att komma tillbaka för att bidra till Polismyndighetens uppdrag.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 oktober 2020

Ansök senast

31 december 2020

Referensnummer

C42864/2020, C42863/2020, C42862/2020, C42861/2020, C42860/2020, C42859/2020, C42858/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Inom Polismyndigheten arbetar nästan 34 000 medarbetare, varav cirka 21 000 är poliser. Polisen är Sveriges största myndighet och är indelad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar och rikspolischefens kansli. Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. I region Stockholm finns fyra polisområden: PO Stockholm nord, PO Stockholm city, PO Stockholms syd och PO Gotland. Regionen består även av regionala enheter så som Operativa-, Gränspolis-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av en återanställning som polis och vill bidra med din kunskap och kompetens inom något av följande områden:

 • Ingripandepolis/polis lokalpolisområde (C42859/2020)
  Som ingripandepolis/polis lokalpolisområde arbetar du i yttre tjänst med inriktning mot förebyggande, trygghetsskapande arbete och/eller ingripandeberedskap. Funktionen inkluderar även arbete mot ungdomsbrottslighet och arbete med stöd till brottsoffer.
  Ansök till BF-IGV här!

 • Gränspolis (C42860/2020)
  Som gränspolis arbetar du inom gränskontrollverksamheten på regional nivå. Arbetet kan även avse säkerhetskontroller på flygplatser.
  Ansök till gränspolisen här!

 • Trafikpolis (C42861/2020)
  Som trafikpolis arbetar du som polis i yttre tjänst på regional nivå med huvudsaklig inriktning mot trafiksäkerhetsarbete och yrkestrafik.
  Ansök till trafikenheten här!

 • Hundförare (C42864/2020)
  Avser hundförare som genomgått och godkänts vid den polisiära hundförarutbildningen, inkluderar deltidsuppdrag som instruktör.
  Ansök till hundförare här!

 • Spanare (C42862/2020)
  Som spanare arbetar du med underrättelseledd spaning i brottsförebyggande eller brottsutredande syfte samt med informationsinhämtning för att stödja pågående förundersökningar.
  Ansök till span här!

 • Utredare (C42863/2020)
  Som utredare arbetar du med brottsutredningsarbete. Arbetsuppgifterna inkluderar att förbereda och genomföra förhör, föredragning av ärenden och redovisning av brottsutredningar.
  Ansök till utredning här!

 • Analytiker (C42858/2020)
  Som analytiker arbetar du med operativ och strategisk analys genom att inhämta, bearbeta och analysera information. I arbetet ingår även att göra hot- och riskbedömningar.
  Ansök till analytiker här! 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • svensk godkänd polisexamen enligt polisförordningen
 • arbetat som polis i Sverige med erfarenhet av brottsförebyggande/ingripande verksamhet och/eller utredningsverksamhet inom polismyndigheten under minst ett år (aspiranttjänstgöring ej inräknad)
 • god kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet (det bör inte ha gått mer än 10 år sedan anställningen avslutades)
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska
 • giltigt B-körkort

 Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • minst ett års erfarenhet av den funktionen du söker
 • relevant utbildning för den funktionen du söker
 • språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper:

Vi söker dig med ansvarskänsla och lojalitet inför polisens uppdrag, som önskar återanställning för att bidra till ett engagerat och brottsbekämpande arbete. Du ser verksamheten och din egen roll ur ett helhetsperspektiv och har en god förmåga att sätta upp mål för dig själv, arbeta för- och ta egna initiativ för att uppnå resultat.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är relationsskapande, serviceinriktad och kommunikativ, med förmåga att professionellt kunna bemöta medborgare i olika situationer och sammanhang. Vi ser även att du har en god sammarbetsförmåga. Vidare är du lugn och stabil och kan agera med gott omdöme under pressade situationer. Du ser möjligheter i förändringar och har en positiv inställning till utveckling av metoder och arbetssätt. Arbetet kan vara fysiskt krävande och förutsätter därför att du innehar och upprätthåller en god fysik.

Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där dokumentation och referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas stor betydelse.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: ateranstallning.region-stockholm@polisen.se.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för Polisförbundet, SACO, ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Stockholm 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med aktuellt ref.nr, per post till:
Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ateranstallning.region-stockholm@polisen.se.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ateranstallning.region-stockholm@polisen.se.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Varmt välkommen med din ansökan!