Change Manager, IT avdelningen Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Change Manager till vår IT-avdelning som är en problemlösare med bra samarbetsförmåga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

09 oktober 2020

Ansök senast

30 oktober 2020

Referensnummer

C42760/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 900 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 32 000 medarbetare. Vi jobbar inte i program eller projekt utan varje grupp äger sina produkter från behov till leverans. Vi arbetar nära våra användare utan flera mellanhänder.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en Change Manager till enheten Drift och infrastruktur inom IT-avdelningen. Rollen erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och med ett stort eget driv har du stora möjligheter att påverka hur tjänsten utvecklas.

Som Change Manager ansvarar du för att kvalitetssäkra förbättringar och förändringar som ska genomföras i polisens IT-miljöer samt att minimera att kärnverksamhetens huvuduppdrag påverkas. Som Change Manager kallar du till och ansvarar för CAB (Change Advisory Board).

Change Manager ansvarar för en ständig utveckling och förbättring av interna rutiner och verktyg samt tvärfunktionella samarbeten över hela avdelningen för att maximera kundnytta och skapa synergieffekter. Som ett led i effektivisering och utveckling av interna rutiner tillkommer det även i rollen att delta och tillsammans med andra intressenter inom IT-avdelningen driva den agila transformationen framåt.

Slutligen ansvarar Change Management för rapportering och uppföljning av förändringsarbetet inom polisens IT-miljöer.

Kvalifikationer

KRAV

Vi söker dig som har:

  • Slutförd och godkänd gymnasieutbildning
  • Minst 2 års erfarenhet av processledning inom ITIL
  • Erfarenhet av arbete med processutveckling, baserat på ITIL inom medelstora och/eller stora IT-organisationer med en komplex it-miljö
  • Erfarenhet av statistik och dataanalys
  • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel och Powerpoint

MERITERANDE

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av Jira
  • Erfarenhet av agilt arbete
  • Erfarenhet av projektledning och problemlösning
  • God erfarenhet av att leda och hålla i möten med större grupper

PERSONLIGA EGENSKAPER

Då rollen innebär mycket samarbete bör du ha en god samarbetsförmåga och trivas med att arbeta med kunder, kollegor och ledning. Tjänsten innebär också att stötta kollegor i olika ärenden och därför ser vi att du har ett pedagogiskt förhållningsätt samt en god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på att du kan arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du arbetar mot gemensamma mål och ser till att strukturera ditt arbete det även om målen förändras.

Den vi söker har en problemlösande analytiskförmåga samt är van vid att arbeta med komplexa uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Anton Svedmark, Rekryterande chef

Tfn: 0105637277

Mejl: anton.svedmark@polisen.se

Silvia Toth, HR-Konsult

Mejl: silvia.toth@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på
www.polisen.se                                         

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg