ETL-utvecklare inom datalager

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en erfaren ETL-utvecklare till IT-avdelningen.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

12 oktober 2020

Ansök senast

30 oktober 2020

Referensnummer

A576.074/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-avdelning har ca 950 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 33 500 medarbetare. Som anställd på polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året om. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Datalagerteamet inom Polisens IT-avdelning ansvarar för att nyutveckla, vidareutveckla och förvalta lösningar med syfte att möta såväl dagens samt kommande behov av analys och uppföljning från verksamheten. Gruppen är del av en sektion som bland annat ansvarar för Polismyndighetens lösningar för beslutsstöd, bastjänster, mobilitet och GIS-applikationer.

Arbetsbeskrivning

Polismyndighetens IT-organisation arbetar med att löpande leverera verksamhetsnytta och beslutsstöd till myndighetens operativa, strategiska och stödjande verksamhet. Vi söker nu utvecklare med inriktning mot ETL (Extract Transform Load) till datalagerteamet, som ingår i Polisens Integrationsgrupp. 

Syftet med vår grupps arbete är att utveckla system som stärker polisens analysförmåga. Tekniken utvecklas snabbt och som medlem i datalagerteamet får du chansen vara med och påverka den framtida tekniska plattformen utifrån din expertis inom datalagerlösningar. 

Som medarbetare i datalagerteamet kommer du att arbeta agilt med utveckling och drift av datalagret med avsikt att tillsammans med verksamheten vidareutveckla Polisens datalager för att möta dagens och framtidens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • relevant akademisk eller eftergymnasial utbildning, eller motsvarande kunskap och erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
  • två års erfarenhet av utveckling av ETL-flöden i en eller flera standardplattformar
  • kunskap inom drift och utveckling av datalagerlösningar och beslutssystem
  • god vana av strukturerad och avancerad felsökning

Du behärskar dessutom svenska språket väl, både i tal och skrift.

MERITERANDE
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • arbeta agilt, tex med Scrum, Kanban eller liknande
  • databasadministration

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är analytisk, har ett starkt teknikintresse och är en god problemlösare. Du drivs av att vidareutvecklas inom ETL/DW/BI-området.

Arbetet innebär nära samverkan med flera delar av teknikorganisationen, så vi söker dig som är en god lagspelare med god förmåga att kommunicera. Tempot är periodvis högt så du behöver ha god förmåga arbeta strukturerat och kunna prioritera.

Kontaktpersoner

Du är välkommen att kontakta gruppchef Mikael Larsson, tfn 010-563 02 47

Ansvarig rekryterare Lilian Westin tfn 010-56 75 238

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Flextid dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.        

Ansökan:

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; ta kontakt med ansvarig HR-konsult: Lilian Westin 010-56 75 238.

Du ansöker via jobb.na@polisen.se med personligt brev och CV. Se till att du tydligt anger alla dina meriter/efterfrågade kompetenser utifrån de specificerade kvalifikationerna. Glöm inte ange ref A576.074/2020 i ärendefältet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på 
www.polisen.se                 

Sök jobbet

Ansök via e-post