Forensiker – Teknisk bild- och videoanalys

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

14 oktober 2020

Ansök senast

28 oktober 2020

Referensnummer

C42764/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns idag även i Umeå, Sundsvall, Uppsala, Örebro, Stockholm, Borås, Göteborg, Halmstad, Växjö, Kristianstad och Malmö. Antalet anställda är idag ungefär 540 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området.

Informationssektionen, som den aktuella anställningen är placerad i, är bland annat ledande inom forensisk bildanalys och arbetar huvudsakligen med att utföra komplexa forensiska undersökningar, bedriva metodutveckling samt kunskapsspridning inom rättsväsendet. Vårt uppdrag är att ligga i utvecklingens absoluta framkant och driva den framåt.

Arbetsbeskrivning

Bild- och ljudanalysgruppen består idag av sju medarbetare som främst arbetar med att utföra forensiska undersökningar med koppling till bild, video och ljud. Vi söker nu en person till fokusområdena äkthet, kamerajämförelse och återskapande av ljud-, bild- och videomaterial. Rollen innefattar arbete med signal- och bildanalys, stora datamängder, data carving, datakompression, och programmering. Därför söker vi nu dig som har intresse av och vilja att kombinera analysarbete med metodutveckling för att lösa brott.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
• utföra forensiska undersökningar med koppling till teknisk analys av bild och video
• arbeta med forskning och utveckling inom bildanalysområdet
• samverka internt och externt inom ämnesområdet för att främja kontinuerlig metodutveckling, informationsutbyte och kunskapsinhämtning
• arbeta med kvalitetssäkring och validering av verksamheten inom ämnesområdet
• utbilda/kompetensutveckla övriga intressenter inom rättsväsendet

I rollen som forensiker ingår det att du vid behov och på begäran av vår uppdragsgivare, kan komma att svara som sakkunnig i domstol.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har:
• civilingenjör/magisterexamen inom bildbehandlingsområdet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant
• mycket goda kunskaper i det svenska språket både i tal och i skrift då det i arbetsuppgifterna ingår att dokumentera och redovisa utförda undersökningar till uppdragsgivare samt på begäran svara som sakkunnig i domstol
• goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift, för informationsutbyte och kunskapsinhämtning


Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av metodutveckling inom bildbehandling och/eller bildanalys
• erfarenhet av programmering i Python, C/C++, Matlab eller motsvarande
• erfarenhet av arbete med stora datamängder och/eller maskininlärning
• jobbat med kvalitetssäkring och validering och/eller har kunskap inom statistik

Som nyanställd genomgår den anställde en intern utbildning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Utbildningen pågår under cirka två år.

Personliga egenskaper

Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat.

Därför söker vi dig som är:
• kvalitetsmedveten
• lösningsfokuserad
• bra på samarbete
• bra på enskilt arbete
• öppen för återkoppling och feedback

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Admir Dervisic
Gruppchef
0732 70 99 18


Cecilia Frisell
HR-konsult
0722-28 74 34

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Anders Sandqvist, 010-56 91167.

Övrig information

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare, Informationsteknik

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg