Förundersökningsledare med tillika uppdrag som stationsbefäl i jourmiljö

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu jourhavande Förundersökningsledare som är självgående, social och initiativtagande till vårt team på Utredningsjoursektionen.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

14 oktober 2020

Ansök senast

28 oktober 2020

Referensnummer

C42272/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län och är uppdelat i fem polisområden, tre regionala enheter samt ett regionkansli. Polisområde Södra Skåne är en del av Polisregion Syd och är indelad i fem lokalpolisområden; Lund, Eslöv, Kävlinge, Trelleborg och Ystad, en utredningssektion, en utredningsjour samt ett kansli.
I sektionen för utredningsjour hanteras frihetsberövade och där sker ärendesamordning inom och utom polisområdet. Vid sektionen bereds också ärenden innan de går vidare till andra sektioner eller redovisas till åklagare. Utredningsjouren är polisområdets kontaktyta dygnet runt för ledningscentral och övriga polisområden i utredningshänseende.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare förmedlar du övergripande direktiv och verkar för utveckling av sektionens verksamhet och medarbetare, där resultat och mål är i fokus. Med ett kreativt och offensivt förhållningssätt har du det övergripande ansvaret för att det dagliga arbetet bedrivs i enlighet med polisens nationella utredningskoncept (PNU).
Det innebär att du fortlöpande analyserar och utvecklar verksamheten, metod utvecklar och följer upp resultat och utredningsarbete. Du samverkar med åklagare och andra utredande enheter.I tjänsten som jourhavande förundersökningsledare i polisområde Södra Skåne ingår att kunna verka tillika som stationsbefäl varför vi vänder oss till dig som har polisutbildning.
Du kommer att ha arrestansvar och behöva fatta beslut enligt häkteslagen samt fullgöra uppgifter som stationsbefäl. I arbetsuppgifterna ingår också handläggning och i vissa fall att besluta i handräckningar från andra myndigheter och samverkar med RLC och RVB.

Utöver ovan förväntas du även kunna verka i rollen som utredare och utföra andra vid utredningsjouren förekommande arbetsuppgifter. Mer att läsa om funktionen finns i Polismyndighetens riktlinjer för förundersökningsledning i jourutredningsverksamhet PM 2016:24.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

• Polisexamen
• Dokumenterad och god utredningsvana
• Erfarenhet av arbetsleda
• Genomgått den nationella förundersökningsledarutbildningen (NFU) alternativt Polismyndighetens förberedande förundersökningsledarutbildning
• Giltigt B-körkort

Det är meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av att leda utredningsarbete
• Utbildning avseende operativt polisarbete såsom befäl eller arbetsledare på annat sätt.
• Erfarenhet av att verka som förundersökningsledare i jourmiljö.
• God kunskap i Polisens IT-system.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på ett engagerat och positivt förhållningssätt samt förståelse för polisens värdegrund. Vi söker dig som är kunnig, flexibel, stresstålig och har ett självständigt och initiativtagande arbetssätt. I rollen som förundersökningsledare ska tydlighet och struktur vara en röd tråd. Du har även förmåga att se dina ärenden från olika perspektiv. Du är ansvarsfull gällande dina beslut och håller hög kvalité och noggrannhet i dina ärenden, även vid hög arbetsbelastning. Du kan utifrån rådande situation bedöma och prioritera ärenden och har även mycket god förmåga att samverka och samarbeta med såväl interna som externa aktörer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Mariana Mashoun
HR-konsult
070-295 00 24
mariana.mashoun@polisen.se

Markus Ingemarsson
Rekryterande Chef
073-0648592

Daniel stafström
Bitr Rekryterande Chef
073-0553065

Fackliga företrädare

Monica Veberg Seko Polisen 070-549 11 35. Kjell Frisdal SACO-S, kjell.frisdal@polisen.se 070-356 48 71. Fackförbundet ST och Polisförbundet nås via Polisen växel 114 14.

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Lund

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg