Gruppchef NFC Hårdvaruforensik

Är du nyfiken på att göra något nytt, utmanande och utvecklande som ledare inom polisen? Är du en modern förändringsledare, med blick för helheten och förmågan att få andra att växa och utvecklas?

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

06 oktober 2020

Ansök senast

27 oktober 2020

Referensnummer

A556.757/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Som processägare ansvarar vi för den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. I dag är vi drygt 500 medarbetare, men då hela verksamheten är inne i en expansiv utvecklingsfas räknar vi med att vara omkring 600 vid årsskiftet 2020-2021. Vi har tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som står för ett medarbetardrivet ledarskap och vill utveckla och leda verksamheten. För att lyckas i rollen som gruppchef har du ett driv som smittar av sig och en kommunikationsförmåga som bidrar till en god arbetsmiljö. Du behöver inte vara expert inom gruppens ämnesområden men kunskaper inom dessa områden är meriterande. Fokus för gruppen som består av 11 medarbetare är att förstå och extrahera information från elektronik och inbyggda system som finns i fordon, mobiler, datorer och andra typer av enheter.

Gruppens uppdrag är att bedriva ärendeverksamhet, forskning och utveckling samt genom sitt processansvar verka för en ensad verksamhet inom polismyndigheten för gruppens verksamhetsområden. Som gruppchef rapporterar du till chefen för sektionen och ingår i dennes ledningsgrupp. Vi söker dig som är strukturerad, flexibel och kan arbeta både operativt och strategiskt. Dessutom krävs förmåga att se och förstå verksamhetens roll i ett övergripande perspektiv, där samverkan med hela Polismyndigheten och externa partners är central.

Som gruppchef vid NFC
ska du
• leda och utveckla gruppens verksamheten både i det dagliga och i det långsiktiga perspektivet
• ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete och laganda, kreativitet och ständiga förbättringar med starkt fokus på helheten
• vara representant för NFC både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för NFC som del av Polismyndigheten

är du
• verksamhetsansvarig – tillsammans och genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
• arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
• ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

Som gruppchef vid NFC har du


• akademisk examen som Polismyndigheten bedömer relevant för tjänsten alternativt polisexamen
• minst 6 månaders, aktuell erfarenhet, av att driva och leda i en organisation eller projekt
• aktuell erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
• aktuell erfarenhet av att driva och leda förändrings- och utvecklingsarbeten
• mycket god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska

besitter du
• förmåga att kommunicera med medborgare och medarbetare
• förmåga och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra samhällsaktörer
• förmåga att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
• förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring från såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
• förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
• förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit
• förmåga och vilja att arbeta utifrån ett reflekterande förhållningssätt


Meriterande är om du har
• ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum
• erfarenhet av att bedriva ackrediterad verksamhet utifrån ISO-standard
• erfarenhet av processorienterat arbete som skapar mervärde för uppdragsgivare
• chefs- och ledarskapsutbildning för direktnivå
• erfarenhet av forskning och utveckling
• kunskap inom gruppens ämnesområden

Utförlig kravprofil för tjänsten gruppchef till NFC Hårdvaruforensik.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Sektionschef, Peter Bergström, tel. 010 562 84 12.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av Cecilia Frisell, telefon 0722 28 74 34, e-post cecilia.frisell@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00

Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42

Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78

SEKO Polisen Anders Sandqvist, 010-56 91167.

Övrig information

Anställning
• Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
• Anställningen kan komma att inledas med en provanställning (gäller ej sökande som har pågående tillsvidareanställning inom Polismyndigheten)
• Arbetsort är Linköping
• Förtroendearbetstid
• Tillträde enligt överenskommelse

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.
I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 27 oktober 2020, via e-post till jobb.na@polisen.se Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref. nr. A556.757/2020 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med referens A556.757/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din intresseanmälan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post