Handläggare Gods Internationella Brottsnätverk, Ystad

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Handläggare Gods till vår avdelning mot Internationella Brottsnätverk (IBN). Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor bidraga till att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

13 oktober 2020

Ansök senast

28 oktober 2020

Referensnummer

C42878/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten Region Syd har ca 5000 anställda. Regionen består av 5 polisområden, 3 regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Södra Skåne har verksamhet från Simrishamn i öst till Lomma i väst.
Lokalpolisområde Ystad har för närvarande 2 utredningsgrupper och kommer nu att utökas med ännu en utredningsgrupp med inriktning mot Internationella Brottsnätverk (IBN). Arbetet mot IBN sker i samverkan med bl. a Gränspolissektionen, Tullverket samt andra aktörer.
Vi söker nu dig som vill arbeta som Handläggare Gods i denna grupp.

Utredningsgrupp 3 (IBN) har till uppgift att inom regionen och nationellt samverka för att identifiera samt utreda brott med en inriktning mot internationella brottsnätverk.
Då gruppen är under uppstart så kommer du att vara med och bygga denna, tillsammans med dina kollegor som är utredare, handläggare gods, analytiker samt en Gruppchef.
I väntan på ett nybyggt polishus med ändamålsenliga lokaler kommer din arbetsplats att vara i nuvarande polishus i Ystad.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att, genom olika källor och system, undersöka och spåra upp var beslagtaget gods kommer ifrån. Du kommer att arbeta tillsammans med analytiker, utredare och andra kollegor under ledning av en gruppchef.

Du kommer att arbeta självständigt men ändå tillhöra en grupp där ni kan utbyta erfarenheter och diskutera arbetsuppgifter.
Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud, socialtjänst, målsägande, misstänkta personer och vittnen.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort eget ansvar. Vi förväntar oss att du är engagerad, och framtidsorienterad och ser det som ett naturligt inslag att vara med och bidra till utvecklingen av sektionen och dess uppdrag.

Resor till och arbete på annan ort förekommer, främst inom regionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen eller eftergymnasial utbildning inom relevanta områden. Du kan även ha annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner adekvat.
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
  • B körkort (manuell växellåda).
  • God administrativ förmåga och kunskap i Office-paketet.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete och/eller analytiskt arbete.
  • Erfarenhet av rättskedjan, att tolka och tillämpa lagar och regler.
  • Språkkunskaper utöver engelska och nordiska språk.
  • Utredningsutbildning, Polisiär eller Civil (10 veckor).
  • Dokumenterad erfarenhet av polisen interna system.

Personliga egenskaper

Du är nyfiken och driven samt har ett stort teknikintresse. Har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, har god samarbetsförmåga och kan arbete såväl självständigt som i grupp. Du är noggrann och strukturerad samt inser vikten av dokumentation. Har god förmåga att sammanställa och analysera material och information samt lätt för att uttrycka dig och kommunicera med människor med olika bakgrund.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Peter Nilsson, tfn, 0730-91 26 13
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Martin Brorsson, tfn, 0725-02 39 35

Fackliga företrädare

SACO-S Kjell Frisdal tfn: 0703-56 48 71, Polisförbundet och ST inom Polisen nås via växeln tfn: 114 14, SEKO Polisen Monica Veberg tfn: 0705-49 11 35

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som Administratör eller Polisassistent
Placeringsort: Ystad
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal tjänster: 2

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 oktober 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Har du skyddad identitet, kontakta berörd HR-konsult Martin Brorsson på tfn 0725-023935.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg