Handläggare multimedia till Sektionen för grova brott, Polisområde Storgöteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

13 oktober 2020

Ansök senast

28 oktober 2020

Referensnummer

A572.131/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Storgöteborg

Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli. 

Sektionen för utredning av grova brott

Sektionen för utredning av grova brott är organiserad i fyra utredningsgrupper samt en analytikergrupp. Därutöver består sektionen av sektionschef samt förundersökningsledare. Förundersökningarna som bedrivs kan vara både polis- och åklagarledda. Sektionen driver också spaningsärenden där arbetet bedrivs enligt särskilda utredningsmetoder till exempel vid mord i gängmiljö.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare multimedia är du ett stöd för sektionen för Grova brotts utredningsverksamhet.

Du kommer att jobba med att stödja utredningsverksamheten med utredningsåtgärder såsom att hantera filmmaterial inom ramen för förundersökningar. Du har till uppgift att inhämta, bearbeta och analysera filmmaterial för att sedan leverera underlag till utredare i syfte att driva brottsutredningar framåt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Samla in film, bild och ljudmaterial från olika kamera/ljudkällor.
 • Vara ett tekniskt stöd i hanteringen av multimediaundersökningar
 • Exportera och konvertera filmer med olika format.
 • Bildförbättra bild, film och ljudfiler.
 • Sammanställa, analysera, redigera, visualisera och föredra material såväl internt som externt

Kvalifikationer

Krav

 • Dokumenterad utbildning inom exempelvis teknisk IT relaterad multimedia
 • Minst ett år sammanhängande dokumenterad erfarenhet av arbete med bild, film och ljud i olika system
 • Goda kunskaper om bild, film och ljud
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Körkort med minst B-behörighet
 • Är svensk medborgare
 • Dokumentationsvana från utbildning eller arbetslivserfarenhet

Meriterande

 • Examen från relevant högskoleutbildning inom exempelvis teknisk IT-relaterad multimedia.
 • Erfarenhet/kunskap av grafisk design
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Utredningsvana

Personliga egenskaper

Vi söker nu dig som har både fallenhet för multimedia samt ett stort intresse för teknik. Rollen som handläggare med inriktning på arbete med multimediaundersökningar ställer höga krav på förmågan att samarbeta och medverka till ett bra arbetsklimat. Du bör ha förmågan att inhämta, värdera och systematisera information. Du kan jobba snabbt och leverera underlag inom begärd tid och är noggrann och systematisk med ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Du är serviceinriktad och har viljan och förmågan att hjälpa andra. Det är viktigt att du är van vid att arbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt, då ärendenas prioriteringar ställer höga krav på självständighet och flexibilitet med lösningsfokus. Du ska kunna känna engagemang, vara effektiv, ha förmåga att lyssna och förhålla dig objektivt samt ha stor integritet.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Olivia Svahn

För information om rekryteringsprocessen: Fanny Bredberg, HR-konsult

Nås via polisens växel, 114 14

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen

Samtliga nås via polisens växel, 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader om du inte redan är anställd inom myndigheten

Arbetsort: Göteborg

Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev och dina svar på enkätfrågorna via e-post till jobb.vast@polisen.se senast 28:e oktober 2020. Här finner du enkäten "Enkätfrågor handläggare multimedia” Vi vill att du fyller i enkäten och bifogar svaren tillsammans med ditt CV och personliga brev. I ditt personliga brev, CV och enkäten vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A572.131/2020 i mailets ärendemening.  

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post