Handläggare (polis/civil) som funktionsansvarig specialist EOD, Nationella bombskyddssektionen (NBS), NOA

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län, Skåne län, Västra Götalands län

Utlyst

28 oktober 2020

Ansök senast

18 november 2020

Referensnummer

217/20

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu dig som vill arbeta som Funktionsansvarig specialist för ammunitionsröjningsverksamheten (Explosive Ordnance Disposal, EOD) verksamheten hos Nationella Bombskyddet. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor bidra till att utveckla verksamheten hos nationella bombskyddet och därigenom bidrar ditt arbete till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service. Nationella operativa avdelningen har ca 1 800 anställda och består av sju enheter samt ett kansli. Nationella operativa avdelningen är Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gränskontrollbyrå Frontex. Utöver nationella bombskyddet finns polisflyget, nationella insatsstyrkan, gränspolissektionen Noa, nationella taktiska rådet samt nationell samordning på enheten.

Nationella bombskyddet (NBS) ingår i den Operativa enheten (OE) och består av en sektionsledning som är stationerad i Stockholm samt de operativa baseringarna som är stationerade i Stockholm, Göteborg och Malmö.

NBS har till uppgift att med god förmåga lokalisera, bedöma, säkra, borttransportera och oskadliggöra explosiva och andra farliga ämnen (CBRNE) i hela landet. Sektionen ska utgöra en del av Nationella operativa avdelningens förstärkta förmåga att bekämpa grov organiserad brottslighet och terrorism.

NBS nyinrättade utbildnings-och utvecklingsgrupp har ett helhetsansvar för sektionens utbildnings och utvecklingsverksamhet. Gruppen består av chef, funktionsansvariga, samordnare och instruktörer.

Arbetsbeskrivning

Befattningen innebär att planera och samordna EOD funktionens utbildnings- och utvecklingsverksamhet så att den genomförs på ett likriktat sätt inom NBS och harmoniserar med den operativa verksamheten. Ditt arbete sker i nära samarbete med de funktionsansvariga för hund och CBRN, sektionens samordningsgrupp och baseringarna.

 • Företräda sektionen vad avser EOD, både internt samt externt.
 • Leda, planera och följa upp grund-, fort- och vidareutbildning EOD vid samtliga baseringar.
 • Ansvara för kvalitetssäkringen av utbildningskontroller och behörighetsprövningar av EOD personalen.
 • Integrera underrättelser och erfarenhetsrapportering i EOD utbildningen.
 • Leda och följa upp nationell och internationell träning och övning med andra enheter inom Polismyndigheten och Försvarsmakten samt andra externa aktörer.
 • Leda projektgrupper samt integrera underrättelser och erfarenhetsrapportering vid utvecklingsarbete av EOD funktionen vad avser metod, utrustning, materiel och fordon.
 • Samverka o delta i integreringsarbete inom specialistområden Hund och CBRN

Arbetet omfattar resande och tjänstgöring på annan ort.

Kvalifikationer

Du har:

 • Flerårig aktuell och dokumenterad erfarenhet av operativ EOD verksamhet
 • Aktuell erfarenhet av att leda och driva på utbildnings- och utvecklingsarbeten inom aktuell funktion
 • Polis (inspektör) eller civil med officersexamen
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Lägst körkortsbehörighet B

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Aktuell erfarenhet som arbetsledare/projektledning inom aktuell funktion.
 • Chefs och/eller ledarskapsutbildning.
 • Ett brett nationellt och internationellt kontaktnät inom EOD funktionen.
 • Annan CBRNE, underrättelse eller taktisk erfarenhet eller utbildning som kan nyttjas i arbetet.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Tester kan komma att förekomma.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christoffer Hellqvist, 072-718 01 57

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Camilla Toft Grahn, 0730-742 556

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månader provanställning

Arbetsort: Enligt överenskommelse på någon av orterna Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https:// polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 18 november 2020. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref.nr 217/20 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan märkt med 217/20 via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post