IT-Forensiker till Region Öst med placering i Norrköping eller Linköping

Vill du bidra med din djupa IT-kunskap och nyfikenhet hos en samhällsviktig arbetsgivare, då hoppas vi att du vill bli en av oss inom IT-forensik i Region Öst. Vi söker nu IT-Forensiker med placeringar i Norrköping och Linköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

12 oktober 2020

Ansök senast

02 november 2020

Referensnummer

C42723/2020

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Öst finns idag två IT-forensiska grupper som är placerade i Eskilstuna, Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping. Grupperna hör till den forensiska sektionen vilket är en del av den regionala utredningsenheten som tillsammans med polisområdena ansvarar för regionens utredningsverksamhet.

De IT-forensiska grupperna hör även till ett regionalt IT-brottscentrum där flera olika kompetenser inom digital brottsutredning finns representerade. IT-forensiken hanterar alla typer av utredningar inom Polismyndigheten där digital bevisning behöver säkras och analyseras.

Vi söker nu IT-Forensiker, varav 2 kommer att placeras i Norrköping och 1 i Linköping.

Arbetsbeskrivning

Om du gillar att arbeta med datorer, mobiltelefoner och annan teknik kan jobbet som IT-Forensiker passa dig. Som IT-Forensiker är din uppgift att säkra, bearbeta, analysera och presentera den digitala bevisningen i utredningsverksamhetens olika utredningar. Du kommer främst att arbeta med datorer och mobiltelefoner men även annan digital media såsom t ex drönare, kameror, övervakningssystem och ”the internet of things”. Eftersom arbetet innebär att säkra digital bevisning kommer du att behöva montera isär olika tekniska föremål för att lösa dina arbetsuppgifter.

Andra arbetsuppgifter som kan ingå är IT- forensiska undersökningar i nätverksmiljö, biträda vid husrannsakningar där t.ex. digital bevisning ska säkras, skriva protokoll samt vittna i samband med rättegång. Arbetet som IT-forensiker är brett och utvecklande där det alltid finns något nytt att lära sig.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, såsom IT-Forensik. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • Mycket goda IT-kunskaper gällande vanligt förekommande hårdvara och operativsystem
  • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska
  • Körkort med B behörighet

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av att ha analyserat, granskat eller utrett komplext material.
  • Tidigare erfarenhet av arbete i polisiär organisation
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Tidigare utredningserfarenhet
  • Erfarenhet av programmeringsspråk såsom t.ex Python
  • Ytterligare språkkunskaper som är vanligt förekomande i Sverige                                                           

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, du ser mönster och samband i komplex information. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt ställs krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga samt att du har en hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Arbetsuppgifterna ställer också krav på förmågan att kunna strukturera arbetet. Vi ser även att du har stort intresse av- och ser utmaningen i att följa IT-utvecklingen i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Arbetstest kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen och vara en del av urvalet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta

Lowisa Svedling, Gruppchef, lowisa.svedling@polisen.se

Jonas Andrén, Gruppchef, jonas.andren@polisen.se

Om du har frågor kring rekryteringsprocessen; HR-konsult Helén Abrahamsson

helen-e.abrahamsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST (Nina Wenegård), SEKO Polisen. Nås via 114 14

Övrig information

Placeringsort: Norrköping eller Linköping

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, C42723/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg