Jurist till Polismyndigheten med placering i Göteborg

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu jurister till vårt team Rättstillämpning 2 vid Rättsavdelningen i Göteborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Västra Götalands län

Utlyst

16 oktober 2020

Ansök senast

22 oktober 2020

Referensnummer

C43027/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.

Vi söker nu jurister för tillsvidareanställning till rättstillämpning grupp 2 vid rättsenhet väst.

Arbetsbeskrivning

Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. I arbetet kan även remisshantering och yttranden till JO, JK, DI och SIN ingå. Du håller utbildningar och kan även komma att delta i projektgrupper. Vid större händelser som kräver en polisiär stab kan du få biträda med juridisk kompetens. Du handlägger överklaganden till förvaltningsdomstolarna, varvid muntlig förhandling kan ingå. Arbetsuppgifterna består till viss del av att skriva beslut som du antigen ska föredra för beslutfattare eller själv besluta i.

Resor i arbetet kan förekomma.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • juris kandidatexamen eller juristexamen
  • ett års arbetslivserfarenhet av självständigt juridiskt arbete
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • arbetslivserfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom domstol, myndighet eller annan offentlig förvaltning där erfarenheten inte är äldre än ett år
  • notariemeritering
  • annat juridiskt arbete
  • god kunskap i sekretesslagstiftning
  • erfarenhet av att hålla i utbildningar (redogör vilken omfattning och vilken nivå i din ansökan)
     

Personliga egenskaper:

För att lyckas i rollen som jurist inom polisen är det viktigt att du är lösningsfokuserad och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Snabbt uppkomna situationer kommer att behöva hanteras och därmed ser vi att du har en stor flexibilitet och snabbt kan ändra ditt syn- och förhållningsätt samtidigt som du vid tidvis högt arbetstempo levererar med god kvalitet. Då du kommer att sitta i beslutsfattande och hålla i utbildningar trivs du med att arbeta självständigt likaså ser vi det som en självklarhet att du har en god samarbetsförmåga eftersom rollen innebär många kontaktytor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Carolina Sundelin, carolina.sundelin@polisen.se, 010-565 35 47


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Merima Hadzimesic, merima.hadzimesic@polisen.se, 073-034 38 67

Fackliga företrädare

SACO: Fredrik Bergh, 010-563 91 37

Polisförbundet: Sofia Ask 010-563 87 10

Fackförbundet: ST Johan Gertz, 010-56 770 92

SEKO Polisen: Karna Tillheden, 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Göteborg

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Jurist

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg