Systemutvecklare med intresse för processeffektivisering

Är du redo för en större uppgift? Vill du bidra till att anställda vid Polisen kan arbeta med effektiva system som underlättar arbetet? Vi söker duktiga systemutvecklare som vill arbeta med våra framtida system.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

12 oktober 2020

Ansök senast

02 november 2020

Referensnummer

C42834/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag, dygnet runt, året om. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

 

Polisens IT-avdelning har cirka 950 anställda och vi ansvarar för all IT som används av myndighetens över 33 500 medarbetare. Vårt fokus är att generera stor verksamhetsnytta– med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.


Polismyndigheten har höga ambitioner inför 2024 om att vara den myndighet som levererar bäst medborgarservice i Sverige. Vi ska kraftigt öka vår närvaro, förbättra interna processer, utveckla framtidens digitala tjänster, så att vi kan leverera bästa möjliga service till Sveriges medborgare. Som en del av detta arbete behöver vi utöka antalet resurser på IT-avdelningen, och söker nu två systemutvecklare som skall vara med och leverera mot våra mål!

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta i en grupp som levererar systemstöd för en rad viktiga funktioner i polismyndigheten. Våra användare ser till att poliserna på gatan kan fokusera på sitt arbete – att förebygga och lösa brott! I vår grupp arbetar vi med bland annat våra framtida system för digital arkivering men även med polisens omfattande ärendehanteringssystem som nyttjas av många användare i organisationen.

 

Våra mål inför 2024 är att leverera effektiva automatiserade/digitala verktyg som stödjer våra processer. I detta arbete är vi en grupp drivna utvecklare och teknikspecialister som arbetar agilt nära verksamheten.

 

Polisen har en stor IT-avdelning och du kommer samverka med många olika delar av vår organisation i ditt arbete. Din förståelse för verksamheten och den service de olika delarna levererar till medborgare eller poliser på gatan kommer att vara avgörande för det resultat och de lösningar som du kommer att hjälpa till att leverera.

 

En mycket viktig del av informationshanteringen inom Polismyndigheten är att leva upp till arkivering och gallring enligt Polisdatalagen. Idag sker arkiveringen till viss del manuellt och vi kommer därför de närmaste åren arbeta med att ta fram en effektiv lösning för digital arkivering som uppfyller alla de regelverk och lagar som myndigheten omfattas av. Utvecklingen av dessa verktyg kommer göra arbetsmiljön bättre för ett stort antal anställda och ge oss möjligheter arbeta smartare och effektivare.

 

Hos oss kommer du arbeta med att:

- ta fram nya system för digital arkivering, samt både underhålla och arbete med dessa system

- arbeta med systemintegration mot polisens övriga system och tjänster

- ta fram webgränssnitt och mobila appar

- medverka vid workshops med verksamheten för att ta fram ny funktionalitet

- ge third line-support samt lösa uppkomna problem

- vidareutveckla polisens system för ärendehantering

Kvalifikationer

- Vi söker dig som är intresserad av hur man bygger effektiva och användarvänliga system för digital arkivering och ärendehantering.

- Du drivs av att programmera bra lösningar som ger stor effekt för verksamheten.

- Du har en relevant eftergymnasial utbildning inom IT/programmering eller har förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt.

 Du har erfarenhet av:

- agila metodik som exempelvis Scrum, Lean eller Kanban

- full stack eller back-end utveckling i Java

- att arbeta med databaser, exempelvis MS SQL eller motsvarande

- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Relevant arbetslivserfarenhet av systemutveckling är meriterande, men du kan även ha förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.                  

Meriterande

Erfarenheter och kunskaper kring följande är meriterande:

- Arbetat med att utveckla och underhålla system för digital arkivering

- Intresse av arkivkunskap, Riksarkivet, internationella standards

- Test- och kvalitetssäkringsarbete

- Arbeta med integrationer via REST/SOAP

- Erfarenhet av front-end-utveckling, mobila enheter/appar

- Jira och Confluence i utvecklingsprojekt

- Erfarenhet av ärendehanteringssystem som tex ServiceNow, Jira, Remedy ARS, Siebel 

Personliga egenskaper

Du är tekniskt intresserad, nyfiken och bra på att kommunicera med kollegor och verksamhet. Som person är du självgående, flexibel och prestigelös och tycker om att lösa tekniska problem och utveckla i nära samarbete med ditt team. Du är lyhörd och tycker om att dela med dig av dina kunskaper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta produktägare och gruppchef, Oscar Frykholm, på 0702145498, eller ansvarig rekryterare Lilian Westin på 010-5675238.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:
Fredrik Berg, SACO, tfn; 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.
I ditt personliga brev och CV. Ange tydligt i din ansökan hur du uppfyller våra efterfrågade kvalifikationer.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; ta kontakt med ansvarig HR-konsult: Lilian Westin 010-56 75 238.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med runt 33 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg