Teknikspanare/ spanare till nyetablerad teknikspaningsgrupp, Noa, Region Syd

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu teknikspanare/spanare till en nyetablerad teknikspaningsgrupp vid Spaningssektionen, Noa med placering i Region Syd.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Skåne län

Utlyst

05 oktober 2020

Ansök senast

11 november 2020

Referensnummer

199/20

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen – Noa, har ca 1750 anställda. Avdelningen består av sju enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen. Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Nationella operativa avdelningen är även Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gräns-kontrollbyrå Frontex.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande.

Spaningssektionen Noa ansvarar för kvalificerade spaningsinsatser mot den grova organiserade brottsligheten och samarbetar och samverkar med ett flertal myndigheter, både inom och utom riket. Sektionen arbetar med såväl traditionell som teknisk spaning och hemliga tvångsmedel är ett vanligt inslag i arbetet.

Teknikspaningsgruppen i Region Syd med placering i Malmö är en nyetablering av verksamheten. Gruppens huvuduppgift kommer vara att stödja sektionens arbete med teknisk avancerad spaning. Placeringen är i Malmö.

Arbetsbeskrivning

I arbetet som teknikspanare/spanare ingår att förbereda och genomföra teknikspaningsinsatser på fältet samt i viss mån medverka i den fysiska spaningen.

Teknikspaningsgruppen ansvarar för den avancerade spaningstekniken som används vid spaningssektionen. Teknikspanare/spanare är en nationell resurs och gruppen har ansvar för vissa spaningstekniska metoder vilket medför nära samarbete med andra enheter inom polisen, andra myndigheter samt andra länders motsvarande grupper. Vårt uppdrag är brett och innehåller allt från operativt arbete till utbildnings- och utvecklingsuppdrag. Vi har flera spännande teknikområden och det finns möjlighet att vara med och förbättra, utveckla och driva teknikspaningsområdet framåt.

Arbetet är händelsestyrt, kräver stor flexibilitet och det ställer krav på att du kan resa, både nationellt och internationellt, med kort varsel.

En utbildning inom teknikområdet kommer att äga rum i början av anställningen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Har polisexamen och har arbetat som polis de senaste två åren.
 • Har stort teknikintresse.
 • Har fallenhet samt förmåga att ta till sig ny teknik.
 • Har mycket god allmän datakunskap.
 • Har mycket god körvana.
 • Har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.

 Meriterande:

 • Erfarenhet från spaningsverksamhet.
 • Fördjupad kunskap inom el/tele och säkerhetslösningar.
 • Fördjupade IT-kunskaper.
 • Erfarenhet av teknik-/metodutveckling.
 • Andra värdefulla kunskaper inom något teknikområde.


Personliga egenskaper
Vi har arbetsområden och metoder som kräver god anpassningsförmåga i svåra miljöer vilket kräver noggrannhet, stresstålighet och problemlösningsförmåga.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på ett högt säkerhetsmedvetande och integritet. Du ska kunna arbeta i grupp men arbetet kan också vara självständigt där du måste ha förmågan att ta initiativ och med gott omdöme fatta beslut på egen hand.

Då arbetsuppgifterna ställer stora krav på dig som person kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Lars Olof Gunnarsson, tfn 010-563 86 28.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsulter:
Susanne Franzén, tfn 0730-96 37 95 eller Tina Hamberg, tfn 0730-87 54 05.

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, Saco, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden SEKO, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Tekniker, Noa, Utredningsenheten, Spaningssektionen, Teknikspaningsgruppen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 11 november 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 199/20 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 199/20 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Tester kan komma att förekomma i samband med ansökningsprocessen.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post