Teknisk produktspecialist till IT-avdelningen i Linköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en teknisk produktspecialist till IT-avdelningen med placering i Linköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete

Organisation

IT-avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

14 oktober 2020

Ansök senast

25 oktober 2020

Referensnummer

A582.004/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Som IT-specialist hos Polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med om att implementera och utveckla nya lösningar från grunden inom området IT-Forensik, IT-brott och forensiska system. IT-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden. Idag är vi över 900 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. Nu söker vi en IT-specialist som söker en större uppgift. Är det du?

Arbetsbeskrivning

Som produktspecialist stödjer du verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring områdets produkter och system. Du arbetar med utveckling och underhåll av produkter och miljöer, integration, felsökning, rättning och dokumentation. Som specialist inom en specifik applikation kan du även arbeta med att konfigurera och anpassa standardsystemet/ applikationen inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas. Du bedriver omvärldsbevakning för att hålla dig uppdaterad om nya verktyg och metoder inom området. Du arbetar med egenutvecklade produkter och/eller upphandlade standardprodukter. För upphandlade standardprodukter samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i produkten. Du kommer att tillhöra gruppen forensiska system där vi jobbar och stöttar verksamheten med allt IT-relaterat inom området IT-Forensik, IT-Brott och forensiska system.

Du förväntas kunna arbeta med att:
• Agera som teknisk rådgivare och expert gentemot verksamheten.
• Utbilda systemadministratörer inom verksamheten
• Genomföra dialoger med leverantörer och leda tekniska frågor till lösning
• Driva förbättringsarbete av Polisens rutiner och processer där du kommer med idéer och tar egna initiativ
• Ta fram rutiner för säkerställande av systemens drift samt genomföra dessa

Vi arbetar enligt moderna agila principer vilket ger stora möjligheter för alla att vara med och påverka arbetssätt och vår vardag. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:

• Akademisk examen inom data- eller systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen inom IT-området. Alternativt har du motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som relevant.
• Minst 3 års erfarenhet av teknisk systemförvaltning
• Behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av:

• Att jobba mot Polismyndigheten inom IT-området
• Att jobba med digitala utredningsplattformar
• Att jobba med forensiska system

Personliga egenskaper

Vi söker dig som drivs av att arbeta innovativt med teknik och arbetssätt samt drivs av att skapa bra verktyg utifrån verksamhetens behov. Du är nyfiken, problemlösande, ordningsam och analytisk samt tar dig gärna an komplexa arbetsuppgifter och problemställningar där de färdiga förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Du har starkt samarbetsfokus och vill arbeta agilt mot teamets gemensamma mål. Du har god förmåga att kommunicera kring idéer och lösningar, samt är pedagogisk och lyhörd.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Nils Morris, 010-56 39 134. Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig hr-konsult: Peter Olgeson, 073-03 57 991

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 25:e oktober 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A582.004/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A582.004/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Varmt välkommen med din ansökan!