Utredare Internationella Brottsnätverk, Ystad

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

06 oktober 2020

Ansök senast

21 oktober 2020

Referensnummer

C42626/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Utredare till vår avdelning mot Internationella Brottsnätverk (IBN). Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor bidraga till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats

Polismyndigheten Region Syd har ca 5000 anställda. Regionen består av 5 polisområden, 3 regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Södra Skåne har verksamhet från Simrishamn i öst till Lomma i väst.
Lokalpolisområde Ystad har för närvarande 2 utredningsgrupper och kommer nu att utökas med ännu en utredningsgrupp med inriktning mot Internationella Brottsnätverk (IBN). Arbetet mot IBN sker i samverkan med bl. a Gränspolissektionen, Tullverket samt andra aktörer.
Vi söker nu dig som vill arbeta som utredare i denna grupp.

Utredningsgrupp 3 (IBN) har till uppgift att inom regionen och nationellt samverka för att identifiera samt utreda brott med en inriktning mot internationella brottsnätverk.
Då gruppen är under uppstart så kommer du att vara med och bygga denna, tillsammans med dina kollegor som är utredare, handläggare gods, analytiker samt en Gruppchef.
I väntan på ett nybyggt polishus med ändamålsenliga lokaler kommer din arbetsplats att vara i nuvarande polishus i Ystad.

Arbetsbeskrivning

I rollen som utredare ingår att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av information, dra slutsatser, bedöma samband mellan variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. I arbetet skapar du underlag för beslut och ska ha förmåga att föredra ärenden för såväl åklagare som polisiär förundersökningsledare. Du är en del i arbetet med frihetsberövade och även andra misstänkta för brott. I ditt arbete kommer du att självständigt eller i grupp handlägga/utreda brottsutredningar samt hålla förhör med tex målsägande, vittnen eller misstänkta. Du kan även delta vid hämtningar till förhör, genomföra av husrannsakningar eller arbetet med tvångsmedelsanvändning.
Du kommer att arbeta självständigt men ändå tillhöra en grupp där ni kan utbyta erfarenheter och diskutera arbetsuppgifter.

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud, socialtjänst, målsägande, misstänkta personer och vittnen. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort eget ansvar. Vi förväntar oss att du är engagerad, och framtidsorienterad och ser det som ett naturligt inslag att vara med och bidra till utvecklingen av sektionen och dess uppdrag.

Resor till och arbete på annan ort förekommer, främst inom regionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet och inom ramen för detta bidra till att göra hela Sverige tryggt och säkert.

Till uppdraget som Utredare ska du ha:

  • Polisexamen eller Akademisk examen. Du kan även ha annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner adekvat.
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
  • B körkort (manuell växellåda).
  • God administrativ förmåga och kunskap i Office-paketet.

Det är meriterande om du har:

  • Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete och/eller analytiskt arbete.
  • Erfarenhet av rättskedjan, att tolka och tillämpa lagar och regler.
  • Språkkunskaper utöver engelska och nordiska språk.
  • Utredningsutbildning, Polisiär eller Civil.

Personliga egenskaper

Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, har god samarbetsförmåga och kan arbete såväl självständigt som i grupp. Du är resultatinriktad, noggrann och strukturerad samt inser vikten av dokumentation. Har god förmåga att sammanställa och analysera material och information samt lätt för att uttrycka dig och kommunicera med människor med olika bakgrund.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Peter Nilsson, tfn, 0730-91 26 13
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare: Kristina Bäck, tfn 0738-05 14 42

Fackliga företrädare

Polisförbundet och ST nås via Polisens vxl: 11414, Saco-S; Kjell Frisdal, tfn: 0703-56 48 71, SEKO Polisen; Monica Veberg tfn: 0705-49 11 35

Övrig information

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som Handläggare eller Polisassistent
Placeringsort: Ystad
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal tjänster: 8

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 oktober 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Har du skyddad identitet, kontakta berörd rekryterare Kristina Bäck, tfn, 0738-05 14 42.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg