Utvecklare till it -avdelningens sektion för utredning, lagföring och forensik

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

01 oktober 2020

Ansök senast

29 oktober 2020

Referensnummer

C42418/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens it-avdelning har cirka 980 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare. Vår uppgift på den brottsutredande sektionen av it-system är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att polisens brottsutredande verksamhet har bästa tänkbara it -system, och kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet.
Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett kritiskt samhällsuppdrag: våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt.
Nu söker vi två systemutvecklare med agil profil för anställning i gruppen Registersystem.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i ett agilt team på cirka tio personer i gruppen Registersystem, som förvaltar ett antal system nära den brottsutredande verksamheten, bland annat misstanke-och belastningsregistret. Tillsammans med ditt team kommer du leverera användarcentrerade och smarta lösningar som riktar sig till olika typer av användargrupper inom polisen. Vi strävar efter att jobba nära verksamheten i korta iterationer för att snabbt och smidigt kunna leverera det som ger mest nytta för vår förmåga att utreda brott.

Under de närmsta två åren kommer fokus i detta team vara att arbeta med att integrera våra befintliga system mot ett nytt EU-gemensamt register, rörande belastningar för tredjelandsmedborgare.

Vi arbetar i huvudsak inom de tekniska plattformar som bygger på Linux, MySQL, Oracle, JBoss och Java.

Integrationerna mellan våra system och andra kringliggande system sker med hjälp av tekniker som JMS (Java Message Service) och webservices SOAP (Simple Object Access Protocol)/RESTful Web Services. Utvecklingsmiljön är i huvudsak Windows.

Som teammedlem bidrar med du med din huvudkompetens, men teamet ansvarar gemensamt för att nå det uppsatta målet och för att säkerställa kvaliteten i våra leveranser. Vi förväntar oss att alla som arbetar hos oss har ett intresse för att utvecklas både på bredden och på djupet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Relevant eftergymnasial akademisk utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
• Minst sex års erfarenhet av utveckling i Java
• Minst tre års erfarenhet av utveckling i Java EE
• Minst ett års erfarenhet av utveckling i Spring
• Minst ett års erfarenhet av JavaScript/Angular
• Minst två års erfarenhet av arbete i ett agilt team eller enligt agila metoder
• Behärskar svenska väl i både tal och skrift.

Meriterande 

• Erfarenhet av SQL-databaser
• Erfarenhet av Jboss
• Erfarenhet av Jenkins eller liknande
• Erfarenhet av testautomatisering
• Erfarenhet av att arbeta med projekthanteringsverktyget JIRA
• Arbetslivserfarenhet från någon av de rättsvårdande myndigheterna

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är vetgirig, lösningsfokuserad och vågar ta för dig. Eftersom det mesta av arbetet sker tillsammans med ditt team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara prestigelös och ha en god förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar. Har du dessutom en god portion humor och drivs av att bygg bra IT, kommer du trivas utmärkt hos oss.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Hedda Lovén Breistein, 076- 1331069, hedda.loven-breistein@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: klara.renberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh SACO, tfn: 010-563 91 37, Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10, Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92, Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 2

Övrig information

Placeringsort: Stockholm
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg