Verksamhetsutvecklare till Regionkansliet, Malmö

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu till Regionkansliet en verksamhetsutvecklare med inriktning uppföljning och analys, som är strukturerad och ansvarstagande och trivs med att arbeta med utvecklingsfrågor.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

16 oktober 2020

Ansök senast

30 oktober 2020

Referensnummer

C42957/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Syd består av Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Skåne län och är uppdelat i fem polisområden, tre regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionkansliet bedriver verksamhet i hela regionen och majoriteten av frågorna är av strategisk karaktär och arbetet sker i nära samarbete med regionledningen, polisområden och enheter. En av grupperna i Regionkansliet är Verksamhetsstyrning och analys (VSA) vars uppdrag är att samordna, utveckla och stödja organisationen utifrån ny kunskap. VSA ansvarar bl.a. för regionens planerings- och uppföljningsprocess med intern styrning och kontroll, tertialrapportering och verksamhetsuppföljning. VSA samordnar, utvecklar och driver frågor kopplat till utredning/lagföring, serviceprocessen och det brottförebyggande arbetet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som verksamhetsutvecklare med inriktning uppföljning och analys, arbetar du med ett regionsövergripande perspektiv och har ett nära samarbete med regionledningen och polisområdena. Arbetet kring uppföljning och analys i Region Syd är under utveckling och du kommer att ha en stor del i denna utveckling.

Du har ett särskilt ansvar för frågor som rör verksamhetsuppföljning och planering av Polisregion Syds strategiska inriktning samt intern styrning och kontroll (ISK). Du arbetar med uppföljning, utvärdering och utveckling av rutiner och processer inom dessa områden. Du analyserar statistik, genomför kvalitativa analyser och tar fram underlag och rapporter som ligger till grund för utveckling av verksamheten. Metodutveckling och förbättringsarbete kring uppföljning och utvärdering är en del i tjänsten.

Därutöver arbetar du även med att:
• Utveckla och samordna arbetet med revisioner och egenkontroller
• Omvärldsbevaka och göra omvärldsanalys angående exempelvis lagstiftning och samhällsutvecklingen
• Framtagande av statistik, bearbetning och analys
• Ta fram och skriva kvalificerade underlag, rapporter och presentationer
• Muntliga presentationer för ledningsgrupper och andra verksamheter
• Delta i och leda regionala och nationella arbetsgrupper och nätverk avseende uppföljning, verksamhetsutveckling och intern styrning och kontroll
• Handläggning, samordning, utredning och utvecklingsuppdrag inom andra områden av regionsövergripande karaktär

Din huvudsakliga placering kommer att vara i Malmö. Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Akademisk examen med relevant inriktning (ekonomi, statistik, statsvetenskap, juridik eller annan samhällsvetenskaplig utbildning), och minst en högskolekurs i statistik, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen
• Minst fem (5) års arbetslivserfarenhet från en liknande roll, d v s
- ha arbetat med verksamhetsutveckling, verksamhetsplanering, verksamhetsanalys och uppföljning
- vana av att arbeta med och presentera statistik och analyser både muntligt och skriftligt på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt
- ha arbetat med systematisk uppföljning för att utveckla verksamheter, målformulering och uppföljning av mål
• Mycket goda kunskaper och färdigheter i att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska
• Mycket goda kunskaper i Powerpoint och Excel
• Erfarenhet av processledning eller projektledning

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Erfarenhet av arbete med intern styrning och kontroll (ISK)
• Erfarenhet av att hantera stora datamängder

PERSONLIGA EGENSKAPER
Som verksamhetsutvecklare kommer du verka som specialist inom ditt område och ingå i ett nätverk med andra verksamhetsutvecklare och verksamhetscontrollers i Polisregion syd och nationellt inom myndigheten.

Du är analytisk och har ett proaktivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du trivs med att vara en del i förändrings- och utvecklingsarbetet och är van att arbeta med en bredd av frågor. Du har också förmåga att engagera andra och att samarbeta i team och ser dialog och samarbete som avgörande för att nå framgång.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Anna Bjärenlöv, gruppchef 073-840 23 38

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Katja Nilsson, 010-561 46 62, katja-m.nilsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Seko Polisen: Monica Veberg 070-549 11 35
SACO-S: Kjell Frisdal 070-356 48 71
Polisförbundet: Theres Lindgren 070-287 89 99
ST nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Anställning: polisinspektör eller handläggare
Funktion: verksamhetsutvecklare
Placeringsort: Malmö

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg