Verkställighetshandläggare till gränspolissektionen, placering Nyköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

06 oktober 2020

Ansök senast

20 oktober 2020

Referensnummer

C42528/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu verkställighetshandläggare till vår grupp i Region Öst med placering i Nyköping, Skavsta flygplats. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Gränspolissektionen i region öst består för närvarande av åtta arbetsgrupper, med placeringar i regionens samtliga tre polisområden Jönköping, Östergötland och Södermanland. Arbetet bedrivs inom tre verksamhetsområden: Gränskontroll, Verkställigheter och Inre utlänningskontroll.

Inom sektionen finns två grupper som arbetar med verkställighet av utlänningsärenden. Verkställighetsgrupperna handlägger Migrationsverkets överlämnade ärenden på tvång samt avvikna personer med verkställbart beslut om avvisning, utvisning eller överföring enligt Dublinförordningen. I grupperna handläggs även domstols dom om utvisning från anstalterna inom de tre länen samt Polismyndighetens egna avvisningsbeslut.

Arbetsbeskrivning

Som verkställighetshandläggare utreder och verkställer du utvisnings- och avvisningsbeslut. Du skapar och utreder förutsättningar för återvändandet till det land beslutet avser. Du kommer även arbeta med utredning av brott kopplade till utlännings-och gränsärenden.

Arbetet innebär möten med människor i utsatta situationer vilket ställer stora krav på dig att agera med respekt för den enskilda människan men även med stor integritet och förståelse för det uppdrag vi har.

Inom uppdraget kommer du ha kontakter med andra myndigheter och organisationer både inom och utanför Sverige. Även resor till andra länder kan förekomma i tjänsten. Du driver dina egna ärenden men arbetar teambaserat, varför du förväntas kunna arbeta både självständigt och i grupp.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen eller annan akademisk examen som är relevant för tjänsten eller arbetslivserfarenhet inom gränsfrågor som av arbetsgivaren bedöms likvärdigt
  • Utredningserfarenhet eller erfarenheter som bedöms likvärdiga
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
  • Körkort B för bil


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Utbildning i gränspolisverksamhet
  • Utbildning i utlänningsrätt, rättegångsbalk och brottsbalk
  • Ytterligare språkkunskaper såsom t ex arabiska, ryska, franska, somaliska och dari


Personliga egenskaper

Till tjänsten söker vi dig som kan arbeta självständigt och tar egna initiativ, du driver dina processer på egen hand och för arbetet framåt. Du kan samtidigt arbeta bra i grupp och har en god samarbetsförmåga med kollegor och andra. Du är strukturerad och har ordning och reda i ditt arbete. Som person är du även flexibel i ditt förhållningssätt, du kan växla mellan uppgifter och vid behov hjälpa kollegor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer: Christéll Ekberg, 010-566 98 61,christell.ekberg@polisen.se eller Emma Svensson Rickardsson, 010-566 88 28 emma.rickardsson@polisen.se


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Johanna Sandström, johanna.sandstrom@polisen.se

Fackliga företrädare

Kontaktperson från SACO nås via polisens växel, 114 14

Polisförbundet: Kerstin Sjöberg, 0705661722

Seko polisen: Anders Sandqvist, 0703659607

ST: Ellinor Gårdeke, 072-532 65 00

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Är du inte redan anställd i myndigheten tillämpar vi sex månaders provanställning
Arbetsort: Nyköping, Skavsta flygplats
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställning: Handläggare
Funktion: Utredare/Handläggare gräns

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C42528/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg