Arrestantvakter till Kalmar, Västervik, Växjö och Ljungby, tillsvidareanställning

Polisområde Kalmar Kronoberg söker ett flertal arrestantvakter till Kalmar, Västervik, Växjö och Ljungby, tillsvidareanställning.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län, Kronobergs län

Utlyst

24 september 2020

Ansök senast

15 oktober 2020

Referensnummer

C42151/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ytterligare arrestantvakter till våra arrestgrupper i polisområde Kalmar Kronoberg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Kalmar Kronoberg är region Syds geografiskt och befolkningsmässigt största polisområde med cirka 444 000 invånare uppdelat på 20 kommuner. Området har fem lokalpolisområden, Kalmar, Nybro, Västervik, Växjö och Ljungby.

Vi söker nu flera arrestantvakter för tillsvidareanställning med placering i Kalmar, Västervik, Växjö och Ljungby. Du kommer att genomgå utbildning för funktionen som arrestantvakt under tiden 1 mars-19 mars. Utbildningen genomförs på Revingehed, Skåne.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Arbetet innebär således mottagning, avvisitering, bevakning och tillsyn. I uppdraget ingår även administrativa arbetsuppgifter, exempel på sådana är dokumentation kring omhändertagandet, dna-topsning, daktning (fingeravtrycksupptagning samt fotografering), urinprovsprovtagning och registerslagningar.

Du kommer även att arbeta med upptagning av polisanmälningar samt att utföra olika utredningsåtgärder, som exempelvis hålla enklare förhör, gällande sektionens ärenden.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Du medverkar även vid transporter till häktesförhandlingar samt på bevakningsuppdrag på t.ex. sjukhus. Ditt bemötande har stor betydelse för den frihetsberövades upplevelse av polisen, vilket har stor vikt för den fortsatta utredningen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning eller annan utbildning/erfarenhet, som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Minst ett års dokumenterad erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer i närtid.
 • Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och vana att arbeta med dator som arbetsverktyg.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket samt behärskar engelska frrämst i tal och förståelse.
 • B-körkort (manuell växel).
 • God syn (tillåtet att bära glasögon men du måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov).
 • God hälsa, både fysiskt och psykiskt, då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av att arbeta som arrestantvakt eller liknande, erfarenheten skall vara i närtid.
 • Genomfört polisens arrestantvaktsutbildning med godkänt resultat
 • Relevanta eftergymnasiala studier.
 • Ytterligare språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer. Du har god självkännedom och tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå och kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte. Du har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo har en mycket god samarbetsförmåga både internt och externt men som även kan arbeta självständigt.

När vi anställer kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

I urvalsarbetet kommer ett skrivtest att användas. Testet mäter din förmåga att formulera dig skrift.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget i Växjö och Ljungby, lämnas av gruppchef Tobias Mattsson, tfn 010-56 223 67, epost tobias-d.mattsson@polisen.se.

Information om uppdraget i Kalmar och Västervik lämnas av gruppchef Mathias Örtendahl, tfn 010-5623151, mathias.ortendahl@polisen.se.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 201 27, annelie.holgersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

ST inom Polisen Johan Källström, tfn 070-279 11 46; Seko Polisen, Sandra Thornell, 0105622731, sandra.thornell@polisen.se, Saco-S Kjell Frisdal, tfn 070-356 48 71; Polisförbundet Annelie Larsson, tfn 010-562 21 32.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som administratör. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Arbetstid: Periodplanering enligt kollektivavtalet ASA/ Polis. Schema dygnstäckande tre-skift.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Arrestantvakt, polisregion Syd, polisområde Kalmar Kronoberg, arrestgrupp 1 och 2.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 oktober 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Av ansökan ska framgå vilken/vilka ort/er din ansökan avser. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet.

Har du skyddad identitet eller vill komplettera din ansökan, kontakta berörd HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 0768-711 721, annelie.holgersson@ polisen.se.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg