Återanställning av poliser till Polisområde Södermanland

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

15 september 2020

Ansök senast

27 oktober 2020

Referensnummer

C41880/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 31 000 medarbetare. Polismyndigheten är indelad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar och rikspolischefens kansli.

Polisregion Öst består av tre polisområden: Jönköping, Östergötland och Södermanland. Polisområde Södermanland söker nu efter medarbetare som tidigare har arbetat som poliser och som är intresserade av att bli anställda igen. Vi söker personal inom IGV, trafikpolisen, utredning samt områdespolisen. Ange önskemål om placering i din ansökan. Detta är även en möjlighet för dig som redan är anställd att visa intresse för arbete inom PO-Södermanland. 

Arbetsbeskrivning

Ingripandepolis

Som polis i ingripandeverksamheten arbetar du händelsestyrt och efter planlagt brottsförebyggande arbete i yttre tjänst. Du placeras i en arbetsgrupp under ledning av en gruppchef. Arbetsuppgifterna ger dig möjlighet att arbeta brett och i många fall kommer du få möjlighet att hantera ärenden från start till mål, till exempel till ett anhållande eller annan åtgärd. Du kommer vara involverad i gruppens verksamhetsplanering .

Trafikpolis

Arbetsuppgifterna är i grunden trafiksäkerhetsarbete mot nollvisionen vilket innebär att en betydande del av arbetet är inriktat på arbete för att sänka medelhastigheten, minska antalet onyktra förare samt motverka aggressiv körning på det statliga huvudvägnätet. Du har möjlighet att jobba varierat med bla motorcykel & bil. Trafikpolisen tas även i anspråk vid insatser och särskilda händelser. Viss stöttning i Ingripandeverksamheten förekommer.

Områdespolis

Som områdespolis kommer du främst att arbeta med brottsförebyggande och trygghetsskapande aktiviteter i våra kommuner. Tillsammans med din gruppchef och övriga i gruppen tar ni fram lägesbilder, gör orsaksanalyser, tar fram och genomför aktiviteter som syftar till att komma åt orsakerna till de problem som finns i vårt område. Du kommer dagligen samarbeta med andra lokala aktörer och målsättningen är att områdespoliserna ska vara kända i lokalsamhället och själva ha goda kunskaper om sitt område.

Utredare

Som mängdbrottsutredare utreder du alla brottskategorier som ligger på lokalpolisområdet, såsom stöldbrott, våldsbrott, narkotikabrott m.m. Vi har en särskild grupp som hanterar ärenden där misstänkta är under 18 år. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är förhör med målsägare, vittnen och misstänkta samt att utföra de direktiv och beslut i övrigt såsom husrannsakningar, hämtningar etcetera som fattas av den förundersökningsledare som leder utredningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Godkänd polisexamen, där du kan styrka detta med utbildningsbevis

- Erfarenhet av arbete som polisassistent (efter aspiranten), där du kan styrka din tidigare erfarenhet inom polisen med ett anställningsintyg

- God kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet

- En god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska.

- Giltigt B-körkort

Det är meriterande om du talar andra språk än svenska och engelska.

Om du söker till trafikpolis är det meriterande om du har relevant utbildning och erfarenhet för området. Dock kommer intresse för trafiksäkerhetsarbete och viljan att gå aktuella utbildningar inom trafikområdet väga tungt.

Du som söker till områdespolisverksamheten bör ha några års erfarenhet inom IGV, ha hög initiativförmåga och vana att samverka med andra aktörer i samhället.

Om du söker till funktionen som utredare så är det meriterande med utredningsvana.

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på god kommunikativ förmåga och att du kan agera med lugn och gott omdöme även under pressade situationer. Du är resultatinriktad och har god initiativförmåga.

Du har en god kontaktskapande förmåga och kan bemöta medborgare i olika situationer och sammanhang. Då arbetet innebär mycket kontakter ställs krav på egenskaper som servicekänsla, självständighet och samarbetsförmåga.

Arbetet kan vara fysiskt krävande, arbetsuppgifterna förutsätter därför att du upprätthåller en god fysik.

Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas stor betydelse.

Kontaktpersoner

LPO Eskilstuna
Jonathan Svanerö, bitr. LPOC
070-324 58 03, jonathan.svanero@polisen.se

LPO Katrineholm
IGV
Emmy Truedsson, GC IGV
070-268 89 24, emma.truedsson@polisen.se

UL
Oscar Nissfolk
076-108 08 03 oscar.nissfolk@polisen.se     

OP
Anders Carlsäter
072-248 09 26, anders.carlsater@polisen.se 

LPO Nyköping
Johan Levin, LPOC
070-234 58 34, johan.levin@polisen.se 

Tim Johansson, Bitr LPOC
073 – 070 40 58                   

HR-Konsult
Ludwig Pöder
010-566 72 72, ludwig.poder@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Lars-Håkan Skoog 073-073 00 98, Fackförbundet ST, Seko och Saco nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Placeringsort: Nyköping, Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C41880/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult Ludwig Pöder ludwig.poder@polisen.se.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på
www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg