Sök på polisen.se

Bibliotekarie till Polismyndighetens bibliotek och kunskapstjänst Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

16 september 2020

Ansök senast

14 oktober 2020

Referensnummer

C41962/2020

Arbetsplatsbeskrivning

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta -och långsiktiga mål. Ansvaret omfattar områden arbetsgivarpolitik/avtal, arbetsmiljö och kultur, chefs- och medarbetarskap, HR kompetens samt Polismyndighetens utbildningsverksamhet, där biblioteksverksamheten ingår.

Polismyndighetens bibliotek och kunskapstjänst är en nationell resurs för vetenskaplig informationsförsörjning och kunskapsförmedling inom polisväsendets verksamhetsområden. Biblioteket fick 2017 ett nytt uppdrag som innebär att bistå med informationsförsörjning i såväl det operativa arbetet som i utvecklingsarbetet (uppdrag, projekt och medarbetardrivet utvecklingsarbete), kompetensförsörjning, utvärdering, uppföljning och omvärldsbevakning. Biblioteket erbjuder service till alla polisanställda samt anställda vid Brottsförebyggande rådet genom en särskild överenskommelse. Biblioteket deltar i det svenska fjärrlånesamarbetet via Libris.

Arbetsbeskrivning

Som bibliotekarie vid Polismyndighetens bibliotek och kunskapstjänst består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av kontakt med kunder, lånehantering, litteratursökningar i biblioteket katalog, visst förvärv, hålla biblioteksintroduktioner och presentationer, samt bidra till arbetet med att utveckla bibliotekets nya uppdrag. Visst författande av texter förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig akademisk utbildning
• goda kunskaper i svenska så väl muntligt som skriftligt


Det är meriterande om du har:
• aktuell erfarenhet av arbete i liknande biblioteksverksamhet (special- eller myndighetsbibliotek)
• erfarenhet av relevanta ämnesområden (polisiärt arbete/polisväsen, kriminologi, juridik) förvärvat via arbete eller studier
• erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet


I din roll som bibliotekarie bör du förutom god samarbetsförmåga vara flexibel och ha en självständig förmåga att utföra dina arbetsuppgifter med god servicekänsla och en god kommunikativ förmåga.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Heelena Nilsson, tfn 070-949 02 41

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Hannele Suuronen, Mail: hannele.suuronen@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh/SACO tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

 

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg