Sök på polisen.se

Handläggare inom brottsförebyggande verksamhet till Polisområde Södermanlands kansli

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en handläggare med inriktning på brottsförebyggande verksamhet till vårt team som är relationsskapande, självgående och nytänkande.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

16 september 2020

Ansök senast

30 september 2020

Referensnummer

A521.540/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en handläggare med inriktning på brottsförebyggande verksamhet till vårt team som är relationsskapande, självgående och nytänkande. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av drygt 30 000 medarbetare och är organiserad i sju regioner, ett antal gemensamma nationella avdelningar samt Rikspolischefens kansli.

Region Öst består av tre polisområden: Södermanland, Östergötland och Jönköping. Polisområde Södermanland är indelad i tre lokalpolisområden: Eskilstuna, Nyköping, Katrineholm, en utredningssektion samt ett kansli.

Polisområdeskansliet har till uppgift att planera, följa upp och stödja verksamheten ur ett polisområdesperspektiv. Inom Polisområde Södermanlands kansli finns grupperna: Intern Service, Operativ verksamhetsstyrning och Förvaltningsgruppen, dit vi nu söker en handläggare med inriktning brottsförebyggande verksamhet med placering i Eskilstuna.

Arbetsbeskrivning

I din roll som handläggare inom brottsförebyggande verksamhet kommer du att arbeta långsiktigt och strukturellt med fokus på att utveckla det förebyggande arbetet ihop med lokalpolisområdena i ett regionalt och nationellt perspektiv kopplat mot lokala problembilder. Arbetet sker både självständigt och tillsammans med övriga medarbetare för att driva och utveckla den brottsförebyggande verksamheten internt och externt i polisområdet.

Som handläggare arbetar du bland annat med att:

 • Samordna, bereda, kvalitetssäkra och utveckla frågor som rör brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.
 • Ta fram och arbeta efter adekvata lägesbilder, bland annat genom att förbereda, genomföra och analysera trygghetsundersökningar.
 • Operativt och strategiskt samverka med våra kommunpoliser, lokalpolisområden, övriga polisområden inom regionen, regionala enheter samt nationella avdelningar.
 • Samverka med externa intressenter såsom kommuner, Länsstyrelsen, myndigheter som till exempel Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket, Kronofogden, Försäkringskassan, NGO:s (Non-Governmental Organisations) genom till exempel grann- och båtsamverkan, samt polisensvolontärer.
 • Utgöra ett stöd för Polisområdets ledning i brottsförebyggandeproblematiken.
 • Samordna och stödja lokalpolisområdena på övergripande nivå i deras arbete gällande bland annat utsatta områden, lokal samverkan och medborgarlöfte samt regionala och nationella brottsförebyggande projekt.
 • Delta i utveckling av polisområdets arbete kring planering, uppföljning och utveckling av verksamheten med utgångspunkt i polisens styrmodell.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Eftergymnasial akademisk examen inom exempelvis kriminologi, sociologi, beteendevetenskap eller annan utbildning inom ett samhällsvetenskapligt område som arbetsgivaren bedömer som relevant.
 • Erfarenhet av extern samverkan med andra myndigheter och organisationer relevanta för arbetet.
 • Kunskap kring kulturell förståelse och mångfald.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av handläggning vid statlig verksamhet.
 • Erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete och verksamhetsstyrning.
 • Erfarenhet av att utveckla nätverk och skapa goda kontakter internt och externt.

Som person söker vi dig som arbetar bra med andra och skapar relationer såväl internt med kollegor som externt med olika samverkansaktörer. I mötet med andra anpassar du ditt sätt att kommunicera efter mottagaren och du har förmåga att genomgöra presentationer både muntligt och skriftligt. Du har även förmåga att arbeta självgående där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. I arbetsrelaterade frågor kommer du ofta med nya idéer och angreppssätt och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Agata Lauer, 010-56 60 059

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Alma Eklund, alma.eklund@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet och SEKO Polisen nås via 114 14

SACO nås via Ove Callheim som nås via 114 14

Fackförbundet ST nås via Ellinor Gårdeke 010-56 690 70

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Eskilstuna
Arbetstid: Flextid
Tillträde: 2021-01-01
Funktion: Handläggare, Region Öst, PO Södermanland, Kansli, Förvaltningsärenden

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.ost@polisen.se senast den 30/9 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A521.540/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A521.540/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post