Sök på polisen.se

Handläggare förvaltningsärenden till rättsavdelningen i Norrköping

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

15 september 2020

Ansök senast

29 september 2020

Referensnummer

C41312/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden, bestridande av parkeringsanmärkning samt handläggning av olika typer av vapenärenden. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

Vi söker nu handläggare i förvaltningsärenden i Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare av förvaltningsrättsliga ärenden kommer du arbeta med att handlägga ärenden inom våra olika rättsområden exempelvis ordningslag (1993:1617), lag om ordningsvakter (1980:578), vapenlagen (1996:67) samt lag om felparkeringsavgift (1976:206). Arbetsuppgifterna består till stor del av att göra juridiska ställningstaganden genom att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för beslutsfattare eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. Rollen innebär dagliga kontakter inom Polismyndigheten samt kontakter med allmänheten, företag, kommuner och andra myndigheter.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • 3-årig gymnasieexamen
  • Minst ett års aktuell erfarenhet av handläggning inom offentlig förvaltning
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • God IT- och systemvana
  • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
  • Erfarenhet av handläggning från statlig myndighet
  • Erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
  • Erfarenhet från arbete i en servicefunktion

För att vara framgångsrik och trivas i rollen som handläggare behöver du vara självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva dina ärenden. Då tjänsten innebär många kontaktytor samt samarbete mellan rättsavdelningens olika enheter och grupper behöver du ha god samarbets- och kommunikationsförmåga och personlig mognad. Arbetet har tidvis högt tempo vilket kräver att du har ett strukturerat arbetssätt med förmåga att prioritera och arbeta systematiskt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Christer Öman, tf. gruppchef, förvaltningsrättsgrupp 3, tfn. 010-566 90 63, christer.ohman@polisen.se

Therese Nordstrand, ansvarig HR-konsult, therese.nordstrand@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, 010-56 387 10; Nina Wenegård, ST, Sektion Östergötland, 11414; Karna Tillheden, Seko Polisen, 010-56 166 27

Övrig information

Placeringsort: Norrköping

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg