Sök på polisen.se

Insatsledare till Nationella insatsstyrkan, Noa, Stockholm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

16 september 2020

Ansök senast

30 september 2020

Referensnummer

186/20

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service. Nationella operativa avdelningen har ca 1 800 anställda och består av sju enheter samt ett kansli. Nationella operativa avdelningen är Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gränskontrollbyrå Frontex.

Som insatsledare på Nationella insatsstyrkan har du möjlighet att arbeta vid en arbetsplats som erbjuder samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, verkligen kan göra skillnad.

Nationella insatsstyrkan är en del av operativa enheten på Noa som dygnet runt, i samverkan med internationella enheten, ansvarar för nationell och internationell operativ kommunikation och samordning så att Polismyndighetens resurser används effektivt. Enheten biträder polisregionerna vid internationell rättslig hjälp och upprätthåller nationell krisberedskap.

Utöver nationella insatsstyrkan finns polisflyget, nationella bombskyddet, gränspolissektionen Noa, nationella taktiska rådet samt nationellsamordning på enheten.

Arbetsbeskrivning

Som insatsledare på Nationella insatsstyrkan (NI) så ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten genom tydlig dialog och kommunikation med dina medarbetare och andra aktuella parter. Du kommer att företräda NI och samverka med andra myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt. Du kommer att jobba i en grupp med insatsledare där ni tillsammans utgör det operativa navet i NI:s organisation.

Dina huvudsakliga ansvarsuppgifter som insatsledare är att:

 • oavsett miljö eller hotbild leda hela- eller delar av NI vid operativa uppdrag
 • leda vardagsverksamheten genom gruppchefer
 • leda externa samarbetspartners vid övning och operativa uppdrag
 • bedriva metodutveckling av NI:s förmågor internt på NI samt i samverkan men externa parter.

I uppdraget ingår resor såväl inrikes som utrikes.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är/har:

 • polis enligt Polisförordningen
 • godkänd grundutbildning för Nationella insatsstyrkan (NI) efter år 2005 alternativt verksam på NI vid ansökningstillfället.
 • operativ erfarenhet NI:s verksamhet
 • goda kunskaper om de regelverk som styr NI
 • övergripande kunskap om Nationella operativa avdelningens övriga verksamhet
 • erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att samarbeta med andra myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt
 • genomfört polisens chefsprogram ”Det direkta ledarskapet” eller annan ledarskapsutbildning
 • erfarenhet av arbetsledning på NI, indirekt eller direkt nivå.
 • ingått i ledningsgrupp eller annat ledningsforum
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbeten

Personliga egenskaper

Arbetet ställer krav på ett stort eget ansvarstagande, plikttrogenhet och förmåga att självständigt organisera ditt arbete och arbeta utifrån givna målformuleringar. Du är analytisk, prestigelös och praktisk, samt tar egna initiativ för att lösa uppkomna problem. Det krävs också att du är strukturerad, noggrann och systematisk eftersom du har ett helhetsansvar och ska kunna redovisa för såväl ekonomiska som praktiska detaljer.

Kontakten med både interna och externa aktörer förutsätter att du är lyhörd och har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du ska kunna arbeta strukturerat även under stressade förhållanden och samtidigt vara flexibel med tanke på den händelsestyrda miljön. Arbetet kräver att du har personlig integritet och ett högt säkerhetstänkande.

På Nationella insatsstyrkan sätter vi engagemang, ansvar, ärlighet och gemenskap som de viktigaste värderingarna på vår arbetsplats.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågot om tjänsten vv kontakta rekryterande chef: Daniel Knudsen, nås via växeln tfn 114 14.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakt HR-konsult Camilla Toft Grahn på 0730-742 556

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månader provanställning

Arbetsort: Stockholm

Funktion: Insatsledare med tjänstebenämning poliskommissarie

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid med lokalt kollektivavtal om särskilda arbetsvillkor.

Tillträde: Så snart som möjligt

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https:// polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 30 september 2020. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref.nr 186/20 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan märkt med 186/20 via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster

Sök jobbet

Ansök via e-post