Internrevisorer till Internrevisionen, Stockholm

Under 2020 har medarbetare vid internrevisionen gått i pension. Vi behöver därför två nya kollegor, en senior samt en junior internrevisor, som vill jobba med oss på en myndighet med ett samhällsviktigt uppdrag!

Organisation

Internrevision

Län

Stockholms län

Utlyst

28 september 2020

Ansök senast

20 oktober 2020

Referensnummer

A538.883/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Under 2020 har medarbetare vid internrevisionen gått i pension. Vi behöver därför två nya kollegor, en senior samt en junior internrevisor, som vill jobba med oss på en myndighet med ett samhällsviktigt uppdrag!

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersatte 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten är en enrådighetsmyndighet och har drygt 32 000 medarbetare. Polisen är organiserad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt rikspolischefens kansli.

Polismyndighetens internrevision består idag av elva revisorer, fyra timanställda och en internrevisionschef som organisatoriskt är placerad direkt under rikspolischefen. Vi är en av de större internrevisionsfunktionerna i staten. Internrevisionens uppgift är att oberoende och objektivt granska och lämna förslag till förbättringar av Polismyndighetens process för intern styrning och kontroll. Vi fokuserar på att skapa en plattform i polisen för att vara en viktig del i polisens förbättringsarbete. Polismyndighetens internrevision arbetar i enlighet med internrevisionsförordningen och internationella standards. Några av oss har certifieringar via IIA.

 Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Internrevisionens vision är att skapa nytta och förtroende och bidra till en Polismyndighet i ständig förbättring. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Vi inom internrevisionen är en blandad grupp vad gäller bakgrund, ålder och kön.

Arbetsbeskrivning

Som internrevisor kommer du utifrån en analys av verksamhetens risker självständigt granska ledningens interna styrning och kontroll. Granskningsuppdragen utgår från en revisionsplan som har beslutats av rikspolischefen. Resor i begränsad omfattning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Kvalifikationer senior internrevisor

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen
• Arbetat minst 5 år med internrevision och/eller it-revision

Meriterande senior internrevisor

Det är meriterande om du har:
• Certifieringen CISA via Information Systems Audit and Control  Association och/eller certifieringen CIA och/eller CGAP via Institute of Internal Auditors
• Erfarenhet av att arbeta statligt
• Erfarenhet av att arbeta med extern revision

Kvalifikationer junior internrevisor

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen
• Arbetat minst 3 år med revision, it-revision eller internrevision.

Meriterande junior internrevisor

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet från Riksrevisionen
• Erfarenhet av att arbeta statligt

Personliga egenskaper
Som internrevisor är det viktigt att du är kommunikativ, tydlig och lyhörd. Du har god samarbetsförmåga och skapar förtroendefulla relationer med verksamheten. Funktionen kräver hög integritet och förmåga att vara objektiv och oberoende för att säkerställa internrevisionens granskningsuppdrag. Vidare ska du kunna arbeta självständigt, strukturerat och ha en vilja och förmåga att utveckla och förbättra verksamheten och din egen roll. Du är analytisk och är en person som trivs med att arbeta i team.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Pirkko Nylund
Tf. chef Internrevisionen
Mejl: pirkko.nylund@polisen.se
Tfn: 010 – 563 27 33 eller 0722-033 979

Silvia Toth
HR Konsult
Mejl: silvia.toth@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare

Johan Gertz, ST vid Nationella avdelningar, tfn 010-567 70 92
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Karna Tillheden, Seko Polisen tfn 010-561 66 27
SACO nås via polisens växel 11414

Övrig information

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Snarast och enligt överenskommelse
Funktion: Internrevisor

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A538.883/2020 i mailets ärendemening. Sista ansökningsdatum 20/10-20. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A538.883/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post