Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker dataskyddsjurist till rättsenhet Bergslagen

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Örebro län, Dalarnas län, Värmlands län

Utlyst

16 september 2020

Ansök senast

30 september 2020

Referensnummer

A519.389/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en dataskyddsjurist till Rättsavdelningen med placering på Rättstillämpning i Örebro, Karlstad eller Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.                

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation. 

Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en jurist till rättstillämpningsgruppen vid rättsenhet Bergslagen. Tjänsten kommer att vara inriktad på rättsligt stöd i personuppgiftsfrågor. Förutom att ge stöd till den regionala operativa verksamheten kommer även i viss utsträckning stöd ges till de nationella avdelningarna, i samarbete med enheten för rättslig styrning och stöd.

Som jurist med denna inriktning kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att lämna stöd och rådgivning rörande dataskyddslagstiftning till den polisiära verksamheten som bedrivs vid polisregionerna. Du kommer att bistå vid tillsyn av verksamhetens tillämpning av dataskyddsförordningen. Du kommer även granska anmälningar till Polismyndighetens förteckning över personuppgiftsbehandlingar och genomföra rättsutredningar och konsekvensanalyser för nya eller förändrade personuppgiftsbehandlingar och IT-system. Som dataskyddsjurist kommer du även att vara aktiv vid arbetet med Polismyndighetens kameraförmåga (i vilken mån Polismyndigheten får bedriva allmän kamerabevakning). Till arbetsuppgifterna hör även att lämna stöd vid upprättande av styrdokument, personuppgiftsbiträdesavtal och överenskommelser om direktåtkomst.  Du kommer att ha ett nära samarbete med den centrala juristfunktionen på enheten för rättslig styrning och stöd.

Regelbundna tjänsteresor förekommer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • jur. kand. eller juristexamen
  • minst ett års erfarenhet av att i närtid arbeta med självständigt juridiskt arbete
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • mycket god datorvana, främst i Officepaketet

Det är meriterande om du utöver ovan även har:

  • fullgjord notarietjänstgöring
  • arbetat i offentlig verksamhet, vid domstol eller annan myndighet
  • erfarenhet av arbete med/utbildning inom tillämpningen av dataskyddsförordningen
  • erfarenhet av att arbeta med personuppgiftsfrågor inom Polismyndigheten eller annan myndighet.

Personliga egenskaper 

I rollen som dataskyddsjurist ser vi att du är engagerad, driven och har en strävan att föra verksamheten framåt. Arbetet kräver att du är målmedveten och tar ett stort ansvar inom området dataskydd. Du arbetar självständigt och strukturerat och har god förmåga att samarbeta med andra.     

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Lucas Lovo, 010-567 02 54, lucas.lovo@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Johanna Garke, 073 037 85 42, johanna.garke@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh SACO, 010-563 91 37
Johan Gertz Fackförbundet ST, 010-567 70 92
Karna Tillheden SEKO, 010-561 66 27
Sofia Ask Polisförbundet, 010-56 38710

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort Örebro, Karlstad eller Falun efter eget önskemål
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist, Rättstillämpning, Rättsavdelningen Bergslagen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 30/9 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A519.389/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A519.389/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post