Sök på polisen.se

Stationsbefäl till LPO Östra Skaraborg, placering Skövde

Vi söker nu ett stationsbefäl till LPO Östra Skaraborg med placering i Skövde.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

15 september 2020

Ansök senast

29 september 2020

Referensnummer

C41917/2020

Arbetsplatsbeskrivning

REGION VÄST
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

POLISOMRÅDE SKARABORG
Polisområde Skaraborg tillhör region Väst och är indelat i två lokalpolisområden (LPO). Västra Skaraborg som omfattar kommunerna Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara och östra Skaraborg som omfattar kommunerna Falköping, Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Arbetsbeskrivning

Som stationsbefäl vid ett lokalpolisområde är du en central funktion för den inre verksamheten. Du verkar i många fall som LPO-ledningens förlängda arm och ska kunna samarbeta på ett fullgott sätt, driva dess frågor samt verka enligt de beslut som förekommer i lokalpolisområdet. Du är både verksamhetsansvarig och arbetsledare med ansvar för:

 • Polisstationens drift, säkerhet och arrest
 • Förmansprövning avseende frihetsberövanden direkt och på distans som inte prövas av jourhavande förundersökningsledare
 • Arbetsledning av arrestantvakter och receptionspersonal samt hantering av akut uppkomna bemanningsfrågor efter kontorstid
 • Uppdatering av arrestantliggare
 • Hantering av larm som terminerar på polisstationen
 • Upprättande av dygnsinformation
 • Hantering av omhändertagna vapen och narkotika i de fall då förundersökning inte inletts
 • Hantering personefterlysningar, handräckningar och initiala åtgärder angående försvunna personer
 • Visst arbetsmiljöarbete gällande personal inom ansvarsområdet
 • Anmälningsupptagning
 • Lokala massmediakontakter med uppgifter gällande anmälningar och händelser
 • De arbetsuppgifter i övrigt som beslutas lokalt

Som verksamhetsansvarig säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Funktionen som stationsbefäl innebär inget formellt personalansvar men rollen som arbetsledare innebär att du coachar, motiverar och stödjer dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

KRAV

 • Godkänd polisexamen och flera års erfarenhet av arbete inom polisen


MERITERANDE

 • Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande uppdrag
 • Tidigare tjänstgöring/erfarenhet som stationsbefäl eller tjänstgöring i liknande uppdrag
 • Erfarenhet av att ha arbetat inom olika polisiära verksamhetsgrenar


PERSONLIGA EGENSKAPER
Du har förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Du har helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, både beträffande utredningsverksamheten och den yttre verksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Du har lätt för att se mönster och sammanhang i komplex information och är bra på att förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt. Arbetet ställer krav på en hög grad av flexibilitet, engagemang och servicekänsla.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget:
Biträdande LPO Chef Morgan Tärning, nås via polisens växeln 114 14

Information om rekryteringsprocessen:
Paula Salman, paula-amira.salman@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, SEKO Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd inom myndigheten. 

Omfattning: Heltid

Arbetstid:Treskift med fast lista

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort:Skövde 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök senast: 2020-09-29

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg