Sök på polisen.se

Uppdragsledare med testfokus till it-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

16 september 2020

Ansök senast

30 september 2020

Referensnummer

C41950/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Istället för att bygga virtuella pokerbord eller optimera affärssystem, får du använda din expertis för att göra gott i samhället, här och nu. Du arbetar nära de poliser som använder tekniken, vilket betyder att din insats blir en helt avgörande del i polisens arbete med att skapa trygghet i människors liv, varje dag.

Polisens it-avdelning har drygt 950 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt! Vi säkerställer att polisens it-stöd drivs framåt.

Vi söker nu en erfaren uppdragsledare som brinner för att leverera verksamhetsnytta och som i sitt dagliga jobb vill bidra till ett tryggare och säkrare Sverige!

Vi sitter i moderna lokaler centralt på Kungsholmen.

Arbetsbeskrivning

Gruppen Personalsystem & lärplattform inom sektionen för Myndighetsgemensamma system utvecklar och underhåller systemstöd för polisens lönehantering, kompetensutveckling, strategiska arbetsmiljöarbete och personalrekrytering. Våra system används dagligen av över 34 000 polisanställda och är ett prioriterat område för Polismyndighetens tillväxtstrategi 2024.

Vi söker nu en envist nyfiken person som kan hjälpa oss att driva fram verksamhetens framtida it-stöd. Jobbet består i huvudsak av att samordna och följa upp aktiviteter för att med god kvalitét driftsätta leveranser från externa leverantörer i Polismyndighetens it-miljö enligt den it- och leveransplan som finns etablerad.

Vi ser gärna att du har en positiv attityd och att du tycker om att stå i händelsernas centrum. Du har en naturlig fallenhet för att kommunicera med människor med kompetens inom olika områden och är duktig på att pedagogiskt förklara och stötta.

Som uppdragsledare förväntas du kunna arbeta med att:
• Tillsammans med leverantör och grupper inom polisens it-avdelning upprätta och följa en utvecklings- och införandeplan
• Fortlöpande identifiera och hantera risker som kan påverka uppsatta tidsplaner
• Leda expertgruppsmöten med intressenter från verksamheten för att planera när olika leveranser kan driftsättas
• Löpande sköta förbättringsarbete av polisens egna rutiner och arbetsprocesser med egna idéer och initiativ
• Ansvara för att leveranser sker i tid, enligt budget och följer kravställning med kvalitét
• Leda testarbetet inom verksamheten inför driftsättandet av en ny leverans
• Samordna aktiviteter vid leveransdriftsättningar
• Sköta förvaltningen av driftsatta produkter

Vi arbetar enligt moderna agila principer vilket ger stora möjligheter för alla att vara med och påverka arbetssätt och vår vardag. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:
• Relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
• Minst 3 års erfarenhet i rollen som projektledare, testledare och/eller produktägare
• Erfarenhet av agila arbetsmetoder
• God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av:

• JIRA eller annat metodstöd för agil utveckling
• Personaladministration och/eller personaladministrativa system
• Erfarenhet från acceptanstestledning, systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer
• Uppsättning av testmiljöer och automatiska test

Personliga egenskaper
För att lyckas i din roll är du strukturerad, kvalitetsmedveten och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är envis och har en förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mårten Lundgren, 073-302 08 886
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig hr-konsult:
Annica Karlsen, 073-072 70 69

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare
Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 september 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C41950/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd hr-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg