Sök på polisen.se

Utredare till lokalpolisområde Kävlinge, placering Staffanstorp

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

16 september 2020

Ansök senast

30 september 2020

Referensnummer

C41660/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu utredare till vårt team som är stresstålig, kommunikativ, trygg, flexibel och analytisk. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Lokalpolisområde Kävlinge är placerat under polisregion Syd och ansvarar för fyra kommuner (Kävlinge, Staffanstorp, Lomma och Burlöv). Utredningsverksamheten består av två utredningsgrupper som utgår från Kävlinge och Staffanstorp.

Arbetsbeskrivning

Att utreda vid Polismyndigheten innebär att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du kommer att arbeta enskilt men ändå tillhöra en grupp där du kan utbyta erfarenheter och diskutera arbetsuppgifter.

Arbetet består av att utreda och klara upp brott som kommer in till polisen. Detta sker under ledning av förundersökningsledare eller åklagare. Dialogen mellan handläggare och förundersökningsledare präglas av prestigelöshet med snabba och korta beslutsvägar. Exempel på brott som utreds är mängdbrott, trafikbrott och brott med unga lagöverträdare. Som utredare kommer du att hålla förhör med personer som är misstänkta, målsäganden samt vittnen. Du kommer även att hantera frihetsberövade personer. För att inhämta information som ska ingå i utredningar och förundersökningsprotokoll kommer du att ha kontakt med andra myndigheter, kommuner och företag. Vi har som mål att alltid arbeta med nya ärenden vilket betyder att framgångsfaktorerna är bättre och att utredningsarbetet blir mer effektivt och stimulerande. Arbetet är omväxlande och sker både ute på fält och på polisstationen.

Viss helgtjänstgöring förekommer på utredningsjouren i Lund eller Ystad.

Kvalifikationer

Krav
• Polisexamen
• Körkort B
• Goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt
• Goda kunskaper i engelska
• God datorvana

Meriterande
• Erfarenhet från utredningsarbete
• Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler
• Ytterligare språkkunskaper utöver engelska och nordiska språk kan vara meriterande


Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är stabil och trygg i dig själv. Du är analytisk och med öga för att se sammanhang. Du har också en god förmåga att hantera stressfyllda situationer utan att tumma på kvalitén. Vidare är du kommunikativ med förmåga att vara tydlig och pedagogisk likväl som inlyssnande och reflekterande. Det gör att du inte drar dig för att komma med förslag på förbättringar där du ser utvecklingspotential. För att trivas och fungera i rollen krävs också att du trivs att arbeta självständigt samtidigt som du är öppen och positiv som person och har en god samarbetsförmåga med kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Julia Revland HR-konsult julia.revland@polisen.se 073-046 56 16

Kajsa Persson rekryterande chef 0702-190394

Fackliga företrädare

SACO: Kjell Frisdal, 070-3564871

Polisförbundet: Nås via växel 114 14

Fackförbundet ST: Nås via växel 114 14 SEKO

Polisen: Monica Veberg, 070-5491135

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Staffanstorp

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg