Polismyndigheten söker IT-Forensiker till region Nord

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu IT-Forensiker till vårt team. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor få utvecklas, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Gävleborgs län, Västernorrland län, Västerbottens län, Jämtlands län, Norrbottens län

Utlyst

30 april 2021

Ansök senast

21 maj 2021

Referensnummer

A239.248/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Region Nord har drygt 2200 anställda vilka är fördelade i fyra polisområden, tre regionala enheter och ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Den It-forensiska verksamheten bedrivs i alla regionens polisområden och tillhör organisatoriskt det regionala it-brottscentrumet.

Vi vill nu utöka vårt team och söker därför medarbetare till Umeå, Luleå, Östersund samt Sundsvall.

Arbetsbeskrivning

Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Arbetsuppgifterna innefattar att planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor.

Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång samt biträda vid förhör.

Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.

Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa, förstå och tillgodogöra dig denna.

Resor förekommer såväl inom regionen som nationellt och ibland med kort varsel vilket ställer krav på flexibilitet.

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom it-forensik eller systemvetenskap. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Goda kunskaper inom olika operativsystems uppbyggnad och funktion.
 • Goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, mjukvara och mobila applikationer.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift.
 • B-körkort.
   

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Erfarenhet av it-forensiskt arbete.
 • Erfarenhet av olika operativsystemen, framför allt linux.
 • Erfarenhet av relevanta programmeringsspråk, framför allt Python.
 • Erfarenhet av sk. ”live forensics” och/eller undersökningar av minnesdumpar.
 • Tidigare utredningserfarenhet från brottsbekämpande verksamhet.
 • Etablerade kontaktnät inom IT.
   

Vi söker dig som är analytiskt lagt och har en fallenhet för problemlösning. Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt har ett gott ordningssinne och är strukturerad. Du uppskattar eget ansvar där du självständigt driver ditt arbete framåt och med din kreativitet löser du tilldelad uppgift utifrån givna ramar och regler. Du har en god samarbetsförmåga och kan snabbt växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp.  Du har förmåga att arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter under tidspress och kan snabbt ställa om när hastigt uppkomna situationer uppstår.

Du har god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt muntligen kunna föredra och förklara dessa. Det ställs stora krav på personlig mognad, integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Det ställs även särskilda krav på förmåga att professionellt kunna hantera material som kan vara stötande och obehagligt. 

Du är utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och har förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och förmågan att arbeta i grupp.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:Tomas Guldbrandsson, gruppchef IT-forensik 1, tfn: 010-568 02 25 eller Mikael Lund, gruppchef IT-forensik 2, tfn: 010-568 33 89.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:Camilla Dahlgren, camilla.dahlgren@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Samtliga nås via växeln, telefonnummer 114 14

 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Sundsvall, Östersund, Umeå eller Luleå

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid med flex

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Anställnings som handläggare med funktionen Forensikter IT. Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 21/5 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A239.248/2021 i mailets ärendemening. Skriv också tydligt i din ansökan vilken ort du är intresserad av att jobba på.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A239.248/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post