Polismyndigheten söker IT-Forensiker till Luleå- Vikariat

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en IT-Forensiker till vårt team. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor få utvecklas, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

30 april 2021

Ansök senast

21 maj 2021

Referensnummer

A239.269/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Region Nord har drygt 2200 anställda vilka är fördelade i fyra polisområden, två regionala enheter, en underrättelsesektion samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Som IT-forensiker vid den regionala It-brottscentrum är du placerad i Luleå och är en del av regionens två IT-forensiska grupper med medarbetare placerade i alla regionens polisområden. Detta avser ett vikariat som sträcker sig fram till årsskiftet.

Arbetsbeskrivning

Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Arbetsuppgifterna innefattar att planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor.

Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång samt biträda vid förhör.

Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.

Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa, förstå och tillgodogöra dig denna.

Resor förekommer såväl inom regionen som nationellt och ibland med kort varsel vilket ställer krav på flexibilitet.

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Akademisk utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom it-forensik eller systemvetenskap. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Mycket goda IT-kunskaper.
 • Mycket goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Körkort med B-behörighet.
   

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Tidigare utredningserfarenhet från brottsbekämpande verksamhet.
 • Erfarenhet av dokumentation/skriftliga rapporter.
 • Etablerade kontaktnät inom IT.
 • Erfarenhet av operativsystemen Linux och/eller OSX.
 • Erfarenhet av programmeringsspråk, t.ex. Python.
 • Erfarenhet av sk. ”live forensics” och/eller undersökningar av minnesdumpar.
   

Vi söker dig som har en fallenhet för problemlösning och är analytiskt lagd. Du är noggrann, har ett gott ordningssinne samt är strukturerad och kvalitetsmedveten.

Du uppskattar eget ansvar där du självständigt driver ditt arbete framåt och med din kreativitet löser du tilldelad uppgift utifrån givna ramar och regler.

Du har en god samarbetsförmåga och kan snabbt växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp.  Du har förmåga att arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter under tidspress och kan snabbt ställa om när hastigt uppkomna situationer uppstår.

Du har viljan och förmågan att självständigt kunna fatta beslut, inom ramen för delegationen. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt, förväntar vi oss att du är kommunikativ och har god förmåga att skapa kontakt och dialog. Det ställs stora krav på personlig mognad, integritet och ett högt säkerhetsmedvetande och professionellt förhållningssätt till det material du kommer att arbeta med. 

Du är utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg. Det ställs även särskilda krav på förmåga att professionellt kunna hantera material som kan vara stötande och obehagligt. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Mikael Lund, gruppchef IT-forensik 2, tfn: 010-568 33 89.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:Camilla Dahlgren, camilla.dahlgren@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Samtliga nås via växeln, telefonnummer 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Vikariat som sträcker sig till årsskiftet

Arbetsort: Luleå

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid med flex

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Anställnings som handläggare med funktionen Forensikter IT.

 Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 21/5 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A239.269/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A239.269/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post