Jurister till Polismyndighetens rättsavdelning med placering i Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

01 april 2021

Ansök senast

14 april 2021

Referensnummer

A189.037/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för rättslig styrning och stöd samordnar den rättsliga styrningen och stödet i hela Polismyndigheten. Vi ger rättsligt stöd till Nationella operativa avdelningen, övriga avdelningar, samt myndighetens ledning, vilket bl.a. innefattar att granska underlag och förslag till beslut som ska fattas av rikspolischefen. Vi arbetar med myndighetens styrdokument, såsom t.ex. arbets- och delegationsordning, handläggningsordningar, föreskrifter och riktlinjer och andra interna styrdokument. Vidare företräder enheten Polismyndigheten vid processer i domstol, hanterar skadeståndsärenden, samråder och har kontakt med tillsynsmyndigheter, ansvarar för yttranden till Justitieombudsmannen, Justitiekanslern och andra tillsynsmyndigheter samt besvarar remisser från bl.a. Regeringskansliet. Myndighetens dataskyddsombud är placerade vid enheten.

Arbetsbeskrivning

Du kommer huvudsakligen att arbeta med rättsligt stöd till någon eller flera av HR-avdelningen, ekonomiavdelningen, kommunikationsavdelningen eller IT-avdelningen. Det kan även bli aktuellt att vara kontaktperson till någon av dessa avdelningar. Frågor om avtal och överenskommelser, domstolsprocesser, offentlighet och sekretess och allmän verksjuridik kan också förekomma. Det kan också bli aktuellt att ta fram eller granska fakta- eller beslutsunderlag för överordnade chefer.

Att ge rättsligt stöd innebär att skriva rättsutredningar och bidra med expertis i rättsliga frågor i syfte att säkerställa att utvecklingsarbete inom myndigheten genomförs inom ramen för gällande rätt, men också att identifiera behov av författningsändringar och bidra till rättsutvecklingen. Du ska självständigt kunna driva ditt eget arbete, men också ingå i tvärfunktionella arbetsgrupper tillsammans med andra kompetenser inom myndigheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

  • har juristexamen,
  • har flera års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete t.ex. från domstol, Regeringskansliet, myndighet eller motsvarande, och
  • har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • har genomfört notarietjänstgöring
  • är eller har varit verksjurist vid myndighet eller motsvarande

Att arbeta som jurist vid Polismyndigheten förutsätter att du har en mycket god analytisk förmåga och på att du är noggrann och strukturerad. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du trivs med att arbeta både i grupp och självständigt och att du kan arbeta i ett högt tempo. Utöver det förutsätter rollen att du är prestigelös och lösningsinriktad.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Andreas Leander, 073-0931092.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Lydia Grozman, lydia.grozman@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens SACO, tfn till växel 114 14; Sofia Ask Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22.

Övrig information

Anställning

Län

Stockholms län

Placeringsort

Stockholm

Avdelning/Region

Rättsavdelningen, Rättslig styrning och stöd

Anställningsform

Tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning

Tillträde fr.o.m.

Enligt överenskommelse
 

Arbetstidsbeskrivning

Förtroendearbetstid

Omfattning

Heltid

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 14 april 2021 I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A189.037/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med A189.037/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post