Kommunikatör till kommunikationsavdelningen Nord med placering i Luleå, vikariat

ÄR DU REDO FÖR EN STÖRRE UPPGIFT? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Län

Norrbottens län

Utlyst

01 april 2021

Ansök senast

15 april 2021

Referensnummer

A196.225/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 32 000 medarbetare. Myndigheten leds av rikspolischefen och är organiserad i sju polisregioner i landet, ett antal gemensamma nationella avdelningar samt ett kansli.

Kommunikationsavdelningen har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör ska du vara ett stöd för polisområde Norrbotten och även polisen region Nords kommunikationsfrågor, och hantera såväl intern som extern kommunikation. I uppdraget ingår att identifiera och analysera kommunikationsbehov, ge råd och stöd samt delta i kommunikationsplanering, samordna och stödja mediekontakter, bistå vid genomförandet av vissa kommunikationsinsatser samt stärka den kommunikativa förmågan inom region Nord. Du ingår också i krisorganisation när större händelser inträffar. Du är van att arbeta projektorienterat och förväntas vara initiativtagare och drivande i olika kommunikationsprojekt.
Organisatoriskt är du placerad i Luleå och tillhör Kommunikationsavdelningen Region Nord. Visst resande förekommer. Eventuellt finns möjligheter till förlängning.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

  • Har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.
  • Har flera års erfarenhet av arbete med intern och extern kommunikation på såväl strategisk som operativ nivå, gärna i offentlig sektor.
  • Har goda kunskaper i bland annat kommunikationsplanering, text- och filmproduktion, form och presentationsmaterial.
  • Är van att jobba i projekt och kan ansvara för workshops.
  • Har dokumenterad förmåga att uttrycka dig klart i tal och skrift.
  • Har mycket goda språkkunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.
  • Har vana att hantera medier och sociala medier både proaktivt och reaktivt.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • Har erfarenhet av kriskommunikation.
  • Har kompetens inom projektledning.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som redaktör söker vi dig som är en allsidig kommunikatör, har ett strategiskt angreppssätt i ditt arbete, men inte rädd för att arbeta operativt. Vi vill att du har ett tydligt fokus på att se helheten för att kunna leverera effektiva kommunikationslösningar, att du är drivande och van vid att arbeta självständigt, och kan se och förekomma kommunikationsbehov på ett proaktivt och planerat sätt. Du är en lagspelare och har lätt för att samarbeta inom och utom kommunikationsavdelningen och hantera flera parallella engagemang och intressenter.

Du är en förtroendeingivande och tydlig kommunikatör som är van att arbeta med externa kontakter. Du kan fungera som företrädare och representant för myndigheten i olika sammanhang. Du kan hantera stressiga situationer och kan tempoväxla växla mellan planerat och händelsestyrt arbete samt mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Agneta Andersson, tfn 010-568 22 95, Mobil: 070-18 401 80

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Lydia Grozman, lydia.grozman@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens SACO, tfn till växel 114 14; Sofia Ask Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22.

Övrig information

Anställning

Län

Norrbottens län

Placeringsort

Luleå

Avdelning/Region

Kommunikationsavdelningen Nord

Anställningsform

Vikariat

Tillträde fr.o.m.

Enligt överenskommelse

Tidsbegränsad t.o.m.

2022-04-30

Arbetstidsbeskrivning

Flextid, med schemalagd beredskapstjänstgöring

Omfattning

Heltid

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 15 april 2021 I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr.A196.225/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A196.225/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm .

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post