Poliser som spanare vid Nationella operativa avdelningen, Ekobrottskansliet, Ekobrottsmyndighetens verksamhet i Göteborg

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Västra Götalands län

Utlyst

08 april 2021

Ansök senast

22 april 2021

Referensnummer

77/21

Arbetsplatsbeskrivning

Ekobrottsmyndigheten

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning, från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete. 

Myndigheten prioriterar att bekämpa ekonomisk brottslighet som är samhällsskadlig, hotar välfärdssystemen och förtroendet för demokratin samt snedvrider konkurrensen. Detta genom att bekämpa punktskattebrott, skattebrott som grundar sig på mervärdesskatt inom EU, penningtvättbrott samt ärenden som kan ha anknytning till terrorismfinansiering.

Nationella operativa avdelningen (Noa) – Ekobrottskansliet (EBK)
Nationella operativa avdelningen ansvarar för att utveckla, styra och samordna Polismyndighetens nationella och internationella operativa arbete samt att genom nationella och internationella lägesbilder vara ett strategiskt och operativt stöd i myndigheten. 

Avdelningen har cirka 1900 medarbetare och finns på ett flertal orter i hela landet. 

En stark och utvecklad samverkan mellan Noa och Ekobrottsmyndigheten är nödvändig för en effektiv brottsbekämpning. Ekobrottsmyndigheten bedriver verksamhet över hela landet, på 8 verksamhetsorter. Chefen EBK ansvarar för bl.a. verksamheten vid de 5 polisoperativa enheterna.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som spanare innebär spaning både till fots, i bil och även inre spaning förekommer. Du samlar in underrättelser/information och bevisning av olika slag till myndighetens utredningar genom bl.a. fotografering och video. Vi rör oss i många olika och ibland svåra miljöer och i situationer där vi behöver anpassa oss utifrån människors olika agerande. Det gör att vi behöver vara flexibla, ta snabba beslut och hantera tempoväxlingar. Vi samarbetar ofta med andra myndigheter. 

Arbetstiderna är uppdragsstyrda och kan variera jämfört med vanlig kontorstid, arbetspassen kan också bli längre än normalt. Resor förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är polis och har:

  • Erfarenhet av yttre spaning
  • Vana att registrera och hämta information i olika databaser
  • Förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Spaningsutbildning
  • Erfarenhet av att arbeta mot ekonomisk brottslighet
  • Erfarenhet av arbete mot grov organiserad brottslighet
  • Erfarenhet av samarbete med andra brottsbekämpande myndigheter
  • Erfarenhet av underrättelsearbete och/eller utredningsarbete
  • Kunskaper i engelska
  • Kunskaper i de program som ingår i Officepaketet 

Personliga egenskaper
Då rollen oftast innebär arbete i team ser vi det som en självklarhet att du är engagerad och har en hög drivkraft i att utveckla såväl gruppen som dig själv. Att kunna samarbeta med andra yrkesgrupper samt externa partners på ett konstruktivt sätt är en del av vardagen. 

Arbetet ställer krav på att du är uthållig och tålmodig och kan arbeta långsiktigt med i olika ärenden. Du måste också vara flexibel och kreativ och kunna uppträda i olika miljöer. Du planerar och genomför ditt arbete på ett noggrant och strukturerat sätt för att bidra till vårt gemensamma uppdrag. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Brigitte Egnell, tfn 010-562 93 70 / 0768-15 11 23 eller Michael Bellini, tfn 0705-52 89 80.

Undrar du något om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult Dana Däversjö, tfn 0730-86 97 80.

Fackliga företrädare

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Lokal facklig företrädare Kristina Windalen, tfn 010-562 98 21

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas

Arbetsort: Göteborg

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Spanare, Nationella operativa avdelningen, Ekobrottskansliet, Polisoperativa enheten i Göteborg

Ekobrottskansliet tillämpar förtroendearbetstid i enlighet med gällande kollektivavtal. Tillträde till tjänsten sker i dialog med rekryterande chef och eventuell avlämnande chef.   

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast 22 april.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. 

Märk din ansökan med ref.nr. 77/21 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 77/21 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller kontaktar ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post