Återanställning av poliser till Stockholms och Gotlands län

Är du redo för en större uppgift igen? Vi söker dig som tidigare arbetat som polis i Sverige och har ett stort intresse av att komma tillbaka för att bidra till Polismyndighetens uppdrag.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län, Gotlands län

Utlyst

01 december 2021

Ansök senast

31 januari 2022

Referensnummer

C69629/2021, C69636/2021, C69638/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten arbetar intensivt med att bli en allt mer attraktiv arbetsplats, och många ansträngningar görs just nu för att såväl attrahera som behålla nya och gamla medarbetare. Som återvändare hoppas och tror vi att du kommer att märka en skillnad där såväl lönefrågor som medarbetarskydd har fått ett större genomslag. Polismyndigheten i region Stockholm arbetar aktivt för återanställning av tidigare anställda poliser som behövs till funktioner inom framförallt kärnverksamheten. Vi ser mer än gärna att du, med dina nyförvärvade erfarenheter och kunskaper av någon verksamhet utanför Polismyndigheten, kommer tillbaka till oss.

Arbetsbeskrivning

Polis Lokalpolisområde (C69629/2021)
Som polis lokalpolisområde arbetar du, företrädesvis i yttre tjänst, med inriktning mot förebyggande, trygghetsskapande arbete och/eller ingripandeberedskap. Funktionen inkluderar arbete mot ungdomsbrottslighet och arbete med stöd till brottsoffer.
Ansök till polis lokalpolisområde här!

Utredare (C69636/2021)
Som utredare arbetar du med brottsutredningsarbete. Arbetsuppgifterna inkluderar att förbereda och genomföra förhör, föredragning av ärenden och redovisning av brottsutredningar. Det finns flera olika inriktningar såsom mot bedrägeri, brott i nära relation, finans, grova brott, ungdom m.m.
Ansök till utredare här!

Övrig funktion (C69638/2021)
Är du intresserad av att arbeta i någon annan funktion än ovanstående, skriv i din ansökan vilken funktion det gäller så ser vi över behovet.  
Ansök till övrig funktion här!

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • polisexamen med godkänd aspirantutbildning
  • arbetat som polis i Sverige med erfarenhet av brottsförebyggande/ingripandeverksamhet och/eller utredningsverksamhet inom Polismyndigheten (du bör ha arbetat i minst 6 månader, aspiranttjänstgöring innefattas inte)
  • god kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet (har du varit ifrån Polismyndigheten i mer än 5 år görs en särskild bedömning avseende möjlighet att återfå rätt kompetens)
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
  • giltigt B-körkort


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • en utbildning, utöver din polisexamen, som är relevant för funktionen du söker
  • minst ett års erfarenhet av funktionen du söker
  • nyförvärvade erfarenheter och kunskaper från någon verksamhet utanför Polismyndigheten som arbetsgivaren bedömer relevanta


Personliga egenskaper
Vi söker dig med ansvarskänsla och lojalitet inför polisens uppdrag, och som vill bidra till ett engagerat och brottsbekämpande arbete. Du ser verksamheten och din egen roll ur ett helhetsperspektiv och har en god förmåga att sätta upp mål för dig själv, arbeta mot och ta egna initiativ för att uppnå resultat. Du ser möjligheter i förändringar och är positiv till utveckling av metoder och arbetssätt.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är kommunikativ och har förmåga att professionellt bemöta medborgare i olika situationer och sammanhang. Du har en god samarbetsförmåga, är lugn och stabil och kan agera med gott omdöme även under pressade situationer. Arbetet kan vara fysiskt krävande och förutsätter därför att du innehar och upprätthåller en god fysik.


Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där dokumentation och referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas stor betydelse.

Kontaktpersoner

Om du vill komplettera din ansökan eller har frågor är du välkommen att höra av dig till nedanstående mailadress. Denna funktionsbrevlåda bemannas vardagar kl. 08-16:30. 22-30 december är den dock obemannad och de mail som inkommer då besvaras under vecka 1.

ateranstallning.region-stockholm@polisen.se

Fackliga företrädare

Förbundsområde Kamraterna OFRP
Mats Johansson
Vice ordförande
073-940 42 91

Övriga fackliga företrädare för Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

En anställning inom Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader och tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att skicka din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller maila den till: ateranstallning.region-stockholm@polisen.se


Varmt välkommen med din ansökan!