Verksamhetsutvecklare inom sakområdet barn och unga till Utvecklingscentrum Mitt, Noa

Vi söker en verksamhetsutvecklare inom området barn och unga till Noa. Här får du möjligheten att bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Uppsala län

Utlyst

20 december 2021

Ansök senast

24 januari 2022

Referensnummer

A721.723/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service.

Avdelningens ca 1900 medarbetare verkar på ett flertal orter i hela landet. Vi är uppdelade på 15 enheter: en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en nationell kontaktenhet, ett avdelningskansli, ekobrottskansliet och sju utvecklingscentrum.

Utvecklingscentrum, UC ska leda och styra det strategiska utvecklingsarbetet. Det innebär ett ansvar för att samordna och prioritera utvecklingsbehoven inom Polismyndigheten avseende metodutveckling och utrustning.

Utvecklingscentrumen ansvarar för uppföljning, förvaltning och utveckling inom sina verksamhetsområden. Där ingår bl.a. att utarbeta och implementera riktlinjer och metodstöd. UC ska också stödja kärnverksamheten med metoder och förbättringsarbete samt upprätthålla en grundförvaltning för varje verksamhetsområde i syfte att behålla användbarheten för införda metoder och utrustning och bistå kärnverksamheten i tolknings- och tillämpningsfrågor.

Utvecklingscentrum Mitt är placerat i Uppsala och har utvecklingsansvaret för följande områden: 

 • Barn och unga
 • Hedersrelaterad brottslighet
 • Trafik

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsutvecklare kommer du främst att arbeta inom verksamhetsområdet barn och unga. Verksamhetsområdet avser den brottslighet som begås mot och av barn och ungdomar, liksom det förebyggande arbete som syftar till att förhindra denna brottslighet. Utvecklingen inom barn- och ungdomskriminalitet gör att kraven på Polisen ökar allt mer. Regeringen har nyligen tillsatt en utredning för att ta fram en nationell strategi för att förebygga och bekämpa våld mot barn. Vi söker dig som behärskar såväl förvaltning som utveckling av metoder och kravställning inom området. UC Mitt har ansvar för Polismyndighetens barnrättsarbete och har i år redovisat ett regeringsuppdrag med en analys av vilka åtgärder som Polismyndigheten behöver vidta för att säkerställa att polismyndigheten uppfyller kraven i barnkonventionen som lag. Inom alla Polismyndighetens verksamhetsområden behövs förbättrade rutiner bla kring prövning av barnet bästa när Polismyndigheten fattar olika beslut samt hur man säkerställer barns rätt till information i enlighet med artikel 12.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat: 

 • Planering av aktiviteter, framtagande av metodstöd och implementering av nya arbetssätt t.ex. i samband med ny lagstiftning som påverkar polisens arbete.
 • Att hålla dig uppdaterad inom verksamhetsområdet och ha nära kontakt med kärnverksamheten för att kunna fånga upp och bedöma förbättringsbehov och hur dessa bäst implementeras inom myndigheten.
 • Samverka och företräda Polismyndigheten i olika forum med andra myndigheter, samhällsaktörer och organisationer.
 • Ta fram och skriva underlag och redovisningar till Polismyndighetens ledning.
 • Även andra arbetsuppgifter på enheten kan förekoma.

Tjänsten kan innebära resor både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

 • polisexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner relevant
 • god kunskap om Polismyndighetens roll och uppdrag i förhållande till andra samhällsaktörer
 • god kunskap och erfarenhet av polisens utredningsarbete
 • erfarenhet av brottsförebyggande arbete
 • kunskap, intresse och erfarenhet av arbete med barn och unga
 • god förmåga att tala inför grupp
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du även har: 

 • erfarenhet av samverkan med andra myndigheter eller samhällsaktörer
 • erfarenhet som förundersökningsledare
 • erfarenhet av att leda projekt/uppdrag; både införande, förvaltning och uppföljning
 • erfarenhet av arbete på strategisk nivå
 • erfarenhet av att skriva rutiner och metodstöd

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har stort engagemang för sakområdet och är driven. Då vi är en organisation i förändring vill vi att du är flexibel och tycker om utveckling. Du är noggrann, strukturerad och har helhetssyn. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt med gott omdöme. Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och att delta i olika nätverk bör du ha god förmåga att kommunicera, samarbeta och skapa förtroendefulla relationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Maria Lönegård, tfn 010-563 50 45, 070-219 07 74

Ulrika Kvarnström, tfn 073-331 53 20


Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig HR-konsult:

Tina Hamberg, tfn: 0730 – 87 54 05

Fackliga företrädare

Saco, tfn 11414

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 070-632 94 26

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare placering med sex månaders provanställning

Arbetsort: Uppsala eller enl. överenskommelse

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 24 januari 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A721.723/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A721.723/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post