Sommarvikarier till Nationella telefonväxeln, sektion Malmö, Nationella operativa avdelningen

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Skåne län

Utlyst

22 februari 2021

Ansök senast

12 mars 2021

Referensnummer

C49707/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu sommarvikarier som vill arbeta som operatörer vid polisens nationella telefonväxel med placering i Malmö. Detta är en möjlighet för dig som har avslutat termin 1 på polisutbildningen att tillsammans med engagerade och trevliga kollegor bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige, samtidigt som du utvecklas och får erfarenheter för livet. 

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Avdelningen består av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, en utvecklingsenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Nationella kontaktenheten (NKE) har det samlade nationella processansvaret för polisens kontaktcenter (PKC), regionledningscentraler (RLC) samt nationella viltolycksrådet (NVR). Verksamheterna vid NKE ställer stora krav på kundfokus samt bemötande- och servicefrågor. Enheten ansvarar för en av avdelningens huvudprocesser; serviceprocessen.

Polismyndighetens nationella telefonväxel ansvarar för och besvarar de samtal som kommer in via 114 14. Telefonväxeln har öppet dygnet runt och bemannas av operatörer placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. På varje ort finns arbetsledning bestående av en sektionschef samt, i nuläget, tre gruppchefer, samordnare, växeloperatörer, databasadministratörer, utbildningsansvariga samt en planeringsfunktion.

Polisen är en arbetsplats som arbetar aktivt med att främja jämställdhet och mångfald och motverka diskriminering. Polisen arbetar aktivt med friskvård genom att bland annat erbjuda medarbetare möjlighet till friskvård på arbetstid, friskvårdsbidrag samt tillgång till goda träningsmöjligheter på arbetsplatsen.

Arbetsbeskrivning

Vi är en växande organisation med spännande utmaningar. Telefonväxelns viktigaste uppgift är att dygnet runt snabbt, korrekt och professionellt förmedla inkommande samtal till Polismyndigheten. Arbetet innebär kontakt med människor som är i behov av polisens insatser för hjälp och service. Vi har ett högt inflöde av samtal och medborgare som vänder sig till oss med frågor av skiftande karaktär.

Vi söker nu sommarvikarier som vill arbeta som operatörer vid polisens nationella telefonväxel under sommarperioden 2021. Anställningen inleds med en två veckor lång utbildning som varvas med både teoretiska och praktiska moment innan du börjar arbeta självständigt. För att vara aktuell för anställning är det en förutsättning att du kan närvara vid utbildningstillfället samt att du kan vara tillgänglig från och med vecka 23 till och med vecka 34.

Du kommer att ta emot samtal och självständigt utföra samtalssortering med efterföljande arbetsuppgifter. Du ansvarar för att ge god service till både interna och externa kontakter, lämna information och upplysningar till medborgarna samt medverka till att upprätthålla ett gott samarbete både internt och externt. Målsättningen för verksamheten är att öka andelen ärenden som kan avslutas i första ledet utan att kopplas vidare. Utöver det ska du delta aktivt och medverka till utveckling av verksamheten.

Du kommer att få en bred och gedigen kunskap om Polismyndighetens organisation och dess samhällsfunktion. Vi arbetar efter polisens värdegrund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Är polisstudent och har avslutat termin 1 på polisutbildningen.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
 • Har goda kunskaper i engelska i tal.
 • Har mycket god datorvana.
 • Kan arbeta dagtid, kvällstid, helger och nätter.

Det är meriterande om du har:

 • Ytterligare utomnordiska språkkunskaper, gärna utomeuropeiska språk.
 • Tidigare erfarenhet av bred kundkontakt som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Erfarenhet av arbete med skifttjänstgöring.
 • Relevant serviceerfarenhet.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i polisiära system.

Personliga egenskaper
Tjänsten innebär ett stort ansvar och arbetsuppgifterna kräver att du har en öppen personlighet, hög arbetsmoral och ett gott omdöme. 

Vi söker dig som är:

 • Serviceinriktad.
 • Kommunikativ med fallenhet för att urskilja medborgarens behov.
 • Flexibel och stresstålig.
 • Självgående med en god förmåga att samarbeta.
 • Strukturerad och noggrann.
 • Intresserad av samhällsutveckling och vill bidra till samhällsnyttan.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Gruppchef Malin Ericsson, tfn: 010-561 50 58.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Cecilia Davidsson, tfn: 073-413 90 22 eller Daniela Piltonen, tfn: 073-042 60 80.

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 070-632 94 26
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27.

Övrig information

Anställningsform: Allmän visstidsanställning. Anställningen kräver att du kan vara tillgänglig från och med vecka 23 till och med vecka 34.
Arbetsort: Malmö.
Arbetstidsförläggning: Ordinarie tjänstgöringslista (skifttjänstgöring, dygnet runt).
Omfattning: Heltid.
Funktion: Operatör vid Nationella telefonväxeln, Nationella kontaktenheten, Nationella operativa avdelningen.
Tillträde: Juni 2021. Utbildningsstart vecka 23.                 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 12 mars 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. De som går vidare i urvalet kommer att kallas till intervju.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med referensnummer C49707/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg