Återanställning av Poliser till PO Norrbotten

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu dig som tidigare arbetat som polis i Sverige, men inte längre är anställd och är intresserad av att komma tillbaka för att bidra till Polismyndighetens uppdrag.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

20 juli 2021

Ansök senast

23 augusti 2021

Referensnummer

C60066/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Inom Polismyndigheten arbetar nästan 34 000 medarbetare, varav cirka 21 000 är poliser. Polisen är Sveriges största myndighet och är indelad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar och rikspolischefens kansli.

Region Nord har drygt 2200 anställda vilka är fördelade i fyra polisområden, tre regionala enheter och ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av en återanställning som polis och vill bidra med din kunskap och kompetens inom något av följande områden:

Ingripandepolis/ polis lokalpolisområde

Som ingripandepolis/polis lokalpolisområde arbetar du i yttre tjänst med inriktning mot förebyggande, trygghetsskapande arbete och/eller ingripandeberedskap. Funktionen inkluderar även arbete mot ungdomsbrottslighet och arbete med stöd till brottsoffer. Funktionen innefattar skiftestjänstgöring.

Mängdbrottsutredare

Som mängdbrottsutredare kommer du att hantera alla typer av inkommande ärenden, kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antar variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du hanterar ärenden under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller Åklagarmyndigheten. Du arbetar såväl självständigt som i grupp beroende på utredningarnas art. Ett nära samarbete med andra grupper, lokalpolisområden och utredningssektionen är viktigt vilket innebär att det kan förekomma en del tjänsteresor.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Arbetat som polis i Sverige med erfarenhet av brottsförebyggande/ingripande verksamhet och/eller utredningsverksamhet inom polismyndigheten under minst ett år (aspiranttjänstgöring ej inräknad)
  • Har förvärvat dig erfarenheter från verksamheter utanför polismyndigheten som arbetsgivaren anser är relevant för respektive tjänst
  • God kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet (det bör inte ha gått mer än 5-7 år sedan anställningen avslutades)
  • Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska
  • Erfarenhet av dator som arbetsredskap i ditt dagliga arbete
  • Giltigt B-körkort

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är engagerad i ditt arbete, tar stort ansvar för din uppgift och har ett flexibelt förhållningsätt. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du som person är lyhörd och serviceinriktad med en god kommunikativ förmåga.

Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas betydelse. Vidare kommer en internkontroll att genomföras på alla sökande kandidater.

Kontaktpersoner

V 29 HR Konsult Camilla Dahlgren, 073 046 38 51, camilla.dahlgren@polisen.se

V 30-33 HR Konsult Helena Forsgren, 010-5683241, helena.forsgren@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för Polisförbundet, SACO, ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

För att söka följer du länken för respektive LPO du är intresserad av att arbeta i. Ange i din ansökan vilken typ av funktion du är intresserad av att jobba med, mängdbrottsutredare eller Ingripande polis. Är du intresserad av flera olika Lokalpolisområden så behöver du skicka in en separat ansökan för varje LPO. Alla orter i respektive LPO är aktuella.

Ansökningslänkar hittar du här:

Ansök till Östra Norrbotten här!(C60066/2021)

Ansökan till Luleå/Boden här! (C60062/2021)

Ansökan till Piteå/Älvdal här! (C60067/2021)

Ansökan till Norra Lappland här! (C60068/2021)

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Ort beroende på sökt funktion

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Säkerhetsklassning             

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

PR

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23/8 , 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!