Gruppchef till BF/IGV-verksamheten, lokalpolisområde Växjö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kronobergs län

Utlyst

06 juli 2021

Ansök senast

03 augusti 2021

Referensnummer

C59521/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

I polisområde Kalmar Kronoberg ingår Kalmar län och Kronobergs län. Geografiskt är detta region Syds största polisområde och det är också ett av de största i landet. Polisområdet är indelat i fem lokalpolisområden - Västervik, Kalmar, Nybro, Växjö och Ljungby. Inom polisområdet finns även kansli, utredningsjour och utredningssektion.

Lokalpolisområde Växjö består av Växjö och Alvesta kommuner. I lokalpolisområdet finns idag tio BF/IGV-grupper, två utredningsgrupper samt två stöd/service-grupper. Inom lokalpolisområdets olika inriktningar finns ingripandeverksamhet, trafikverksamhet, hundverksamhet, receptionsverksamhet, utredningsverksamhet, riktat arbete mot särskilt prioriterade området Araby samt stöd och service verksamhet för hela polishuset Växjö.

Till lokalpolisområde Växjö söker vi nu en gruppchef tillika yttre befäl med placering i Växjö.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för BF/IGV-grupp

Du kommer att leda en BF/IGV-grupp som till största del arbetar uniformerat med händelsestyrd verksamhet i polisområdet. Dessutom planerar och leder du tillsammans med övriga gruppchefer det brottsförebyggande arbetet i lokalpolisområdet. Funktionen som yttre befäl i polisområdet utgår ifrån din funktion som gruppchef, därför behöver du även ha intresse och förmåga att utbilda dig till samt arbeta som yttre befäl.

Som chef för BF/IGV-gruppen rapporterar du till lokalpolisområdeschefen samt ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området brottsförebyggande arbete/ingripandeverksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Minst 6 månaders dokumenterad sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
 • Polisexamen
 • Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

 Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 •  Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • Ingått i ledningsforum
 • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
 • Erfarenhet av brottsförebyggande polisarbete
 • Förundersökningsledarutbildning
 • Operativ ledningsutbildning
 • Arbetsmiljöutbildning
 • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 •  Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av lokalpolisområdeschef Jonas Eek, 072-715 52 50, jonas.eek@polisen.se och gruppchef Robert Falck, 072-726 75 20, robert-k.falk@polisen.se. Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Caroline Ek, 070-286 58 77, caroline.ek@polisen.se.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet nås via polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se; Saco-S Carina Ivarsson, 070-148 73 00; ST inom Polisen Johan Källström, 070-279 11 46; Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35.

Övrig information

– Tillsvidareanställning som polisinspektör med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning.
– Placeringsort Växjö
– Arbetstidsförläggning: periodplanerad arbetstid 5:3.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd, vänligen registrera dig inte i rekryteringssystemet utan ta kontakt med/sänd din ansökan till HR-konsult Caroline Ek, caroline.ek@polisen.se.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg