Polisiära/Civila RLC-operatörer till Regionledningscentralen i Umeå

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu poliser och civila Operatörer till vår Regionledningscentral i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor utvecklas samt bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län, Västernorrland län, Västerbottens län, Jämtlands län

Utlyst

02 juli 2021

Ansök senast

15 augusti 2021

Referensnummer

A380.278/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas, och vi har också ett flertal rekryteringar på gång inom arbetsledande funktioner.

Region Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2 000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen. 

Region Nords Regionledningscentral, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. RLC är en sektion vid operativa enheten. Arbetsplatsen består av RLC-operatörer och befäl som tjänstgör på Ridvägen 10 i Umeå. På RLC region Nord bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Det hanteras idag cirka 1 500 000 telefon- och radioanrop per år. Här hanteras operativa ärenden av hög prioritet i regionen.

RLC´s uppdrag är att vara en del av polisens nationella frontdesk, vilket innebär att vi oftast är den första kontakten in till polismyndigheten för medborgaren.

Arbetsbeskrivning

RLC-operatörernas huvuduppdrag är att dygnet runt under ledning av RLC-befäl ta emot inkommande samtal till Regionledningscentralen, ge god service till medborgarna, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet i RLC, ge medborgarna ett bra bemötande samt säkerställa att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp av polis. I rollen är det viktigt att du verkar i enighet med Polismyndighetens värdegrund och medarbetarpolicy.

Som RLC-operatör:

 • hanterar du med stöd av RLC-befäl den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning att Polisen ska vidta rätt initiala åtgärder för att klara upp fler mängdbrott
 • arbetar du i team men också självständigt med löpande ärenden och insatser
 • upprätthåller du en överblick över alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt
 • samverkar du med interna och externa myndigheter, organisationer och samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna, Fjällräddningsorganisationen och Ambulansverksamheten i regionen

 Nyfiken på att veta mer om jobbet? Kolla gärna in vår film på Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=yVVWAbbkCrA

Kvalifikationer

Du som söker har:

 • Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade genom studier
 • Mycket goda datakunskaper och förmåga att använda olika datasystem
 • Mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska
 • God förståelse och muntlig kunskap i engelska
 • Minst 1 ½ års sammanhängande arbetslivserfarenhet på heltid

 Meriterande är

 • Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) med godkänd aspirantutbildning och/eller eftergymnasial utbildning inom juridik eller annat relevant område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
 • Arbetslivserfarenhet eller erfarenhet från ideell verksamhet av att bemöta människor i kris.
 • Arbetslivserfarenhet av arbete med hög simultanförmåga som larmcentralen, ambulans, sjukvården, försvarsmakten, kommunikationscentral, kundtjänst eller liknande arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av Polisens IT-system .
 • Du har tidigare varit anställd som polis eller arbetar idag som polis inom polismyndigheten.
 • Genomgått operatörsutbildning i enlighet med RLC´s riktlinjer.
 • Behärskar annat språk utöver svenska och engelska. Muntligt och förståelse.

 Förmågor

Du ska ha:

 • En uttalad simultankapacitet genom att kunna utföra flera arbetsmoment samtidigt.
 • En förmåga att skapa kontakt och bemöta människor på ett professionellt sätt. 
 • Under tidspress inhämta information från medborgare som kontaktar polisen.
 • Prioriteringsförmåga och klara av att arbeta systematiskt och metodiskt under hög arbetsbelastning.
 • Förmåga att sätta in en enskild händelse i ett helhetsperspektiv.
 • Förmåga att samarbeta med andra operatörer och närmaste arbetsledare likväl som att arbeta självständigt.
 • Ett prestigelöst, ödmjukt och empatiskt förhållningssätt samt vara effektiv, noggrann och flexibel.

Tester/Arbetsprover kan komma att användas under urvalsarbetet för att mäta kvalifikationer och förmågor. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

För mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef:

v. 27-28 Anna Oscarsson Larsson, Tf Gruppchef RLC, 072- 200 48 67 eller via mail anna.oscarsson@polisen.se

v. 29-32 Mikael Baudin, Gruppchef RLC, 070-689 06 74 eller via mail mikael.baudin@polisen.se

Vid frågor som rör rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-konsult:

 v. 27-29 Camilla Dahlgren, 073-046 38 51 eller via mail camilla.dahlgren@polisen.se

 v.30 Amanda Nilsson, 073-065 64 86 eller via mail amanda.nilsson@polisen.se

 v.31-32 Helena Jonsson, 073-050 22 06 eller via mail  helena.jonsson@polisen.se  eller Helena Forsgren, 073-074 80 76 mail helena.forsgren@polisen.se

Fackliga företrädare

Företrädare för Seko Polisen, Polisförbundet, SACO och Fackförbundet ST region Nord, samtliga nås via växeln 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med provanställning om 6 månader.

Arbetsort: Umeå

Arbetstid: Arbetet bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor, vilket innebär, dagtid, kvällstid, natt och helger.

Tillträde: Anställningen kommer att inledas med en 17v lång utbildning för att bli certifierad RLC-operatör, med start 17 januari 2022.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 15 augusti 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A380.278/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A385.754/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

 Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post